• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.02.2024

16:52

Svet u neverici! Na Ruse kreću GMO vojnicima i kugom?! Evo kako Pentagon vidi buduće ratove

Reuters/Shutterstock

Vesti

Svet u neverici! Na Ruse kreću GMO vojnicima i kugom?! Evo kako Pentagon vidi buduće ratove

Podeli vest

Američki analitički centar "Rand korporejšen" ("Rand Corporation"), koji radi za odbrambenu industriju SAD i CIA, po nalogu Pentagona, napravio je scenarije budućih ratova. Izveštaj nosi naziv: "Kuga, kiborzi i supervojnici". RAND se u Moskvi vodi kao "teroristička organizacija i neprijatelj Rusije", a cilj "randovaca" je da američkim vojnim i obaveštajnim agencijama pokažu kako da unište Rusiju.

Ovaj put savet zvuči jezivo: genetski modifikujte vojnike, ugradite čipove u njihov mozak i napravite smrtonosne pandemije.

Istina, Američki analitički centar napravio je scenario u kome su Amerika i Evropa žrtve zlog Putina, Rusije i Kine, ali iz materijala koji su dostavili Pentagonu nije teško zaključiti da je "monstruozni scenario" uperen protiv Moskve i Pekinga. Hajde da vidimo kako "Rand" vidi buduće ratove.

Scenario 1: Korona zavera Kine

Foto: Informer

 

U septembru 2028. ranije nepoznati koronavirus SARS-CoV-3 širi se u Kini i susednim zemljama. Imuni sistem ne pomaže, a ne pomažu ni prethodne vakcine. Virus pogađa američku udarnu grupu predvođenu nosačem aviona "nimic" u Južnom kineskom moru, zbog čega su prinuđeni da napuste misiju. Dok američke agencije odlučuju šta da rade, Kina napada Tajvan i preuzima ostrvo za 48 sati. Pandemija se u Kini, za razliku od drugih zemalja, razvija sporo ili gotovo da je i nema. Razlog?! Od 2027. Kinezi su vakcinisani protiv novog virusa pod izgovorom standardne revakcinacije protiv dobrog starog kovida-19...

Scenario 2: Prskanje virusima

Foto: Shutterstock

 

Vašington, vruće, vlažno leto 2033. Privatni mlaznjak sa prskalicom uzleće. Posle ovoga počinje epidemija. Period zaraze bez simptoma je tri nedelje. Čak 2,5 odsto zaraženih umire. Za četiri meseca milion Amerikanaca je mrtvo. Projekcije kažu da će umreti još šest i po miliona. Kina i Rusija nemaju problem, nagomilale su vakcine (pa, naravno, sve su izmislili "zli Peking i Moskva", prim. aut.) i počinju agresiju na susede. SAD i EU nisu u stanju da se odupru. Rusija anektira nekoliko bivših republika Sovjetskog Saveza. Američki model sveta se urušava.

Scenario 3: Vojnike menjaju roboti

Foto: youtube.com/printscreen

 

San Pentagona je da borce zamene roboti koji će biti kontrolisani moždanim signalima. Slični eksperimenti su, recimo, izvedeni u Australiji. Grafenski senzor okačen je iza uha vojnika, a oni su kontrolisali "mašinu koristeći moć misli".

Vojnokosmičke snage SAD odlučile su da počnu sa digitalizacijom svojih vojnika dajući im gedžete koji prikupljaju podatke o fizičkoj aktivnosti, pulsu, težini... Ipak, univerzalna digitalizacija ima lošu stranu, jer podaci mogu procuriti do neprijatelja. Tako je još 2018. fitnes aplikacija za trkače i bicikliste otkrila lokacije američkih vojnih baza širom sveta. 

Scenario 4: Manipulacija genima

Foto: clipart

 

Veštačka inteligencija biće od ključne pomoći vojsci. "Rand" to zamišlja ovako: Na regrutnoj stanici, oficir USAF nadgleda stotine regruta. Oni su kandidati za novi program orbitalnog sletanja. Oficir gleda u tablet. Tu je svačiji genetski profil, koji je u međuvremenu drastično poboljšan. Geni odabranih pokazali su da će bez problema preživeti skokove sa velike visine.

Godina je 2050. Svemirski program Artemis doveo je SAD na Mesec, a u toku je i novi "hladni rat" između sila. Mladi astronaut svemirskim brodom žuri u bazu. Nekoliko minuta pre sletanja letelica ima problem. Odstupa od kursa i brod sleće daleko od baze. Zalihe vode i kiseonika su na izmaku. Kontrolni centar komanduje: brzo uredite genom! Sada astronaut manje diše i pije. Čekaće pomoć i preživeće koliko treba. U bliskoj budućnosti genom će raditi nanorobot.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija