• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.02.2024

13:50

Žestoko! Zaharova ismejala Ursulu fon der Lajen! Nemica posle napada na Rusiju momentalno dobila odgovor!

EPA/AP

Vesti

Žestoko! Zaharova ismejala Ursulu fon der Lajen! Nemica posle napada na Rusiju momentalno dobila odgovor!

Podeli vest

Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ismejala je izjavu šefice Evropske komisije Ursule fon der Lajen koja je okrivila Rusiju i klimatske promene za štrajkove farmera u Evropi.

- E ovo je moćan preokret. Neočekivano je, ali i prijatno što upravljamo i klimom na planeti. Gde su u svemu tome farmeri iz EU? Njima se očigledno bave neki 'ruski hakeri' amateri. Pitam se da li se i Zemlja rotira po nalogu Moskve? - ironično je prokomentarisala Zaharova.

Poslednjih nedelja u zemljama EU učestali su protesti farmera koji su i ranije zahtevali da se promeni politika vezana za poljoprivredu, da se ukinu brojna ograničenja koja su im nametnuta, uključujući ekološka, i zaustavi nekontrolisani uvoz jeftinih proizvoda iz inostranstva. Njihova udruženja tvrde da je bavljenje poljoprivredom u EU postalo praktično neisplativo zbog politike Evropske komisije i zemalja.

Ranije je Kremlj više puta konstatovao da Zapad za sve krivi Rusiju, te da je to opšti trend.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija