• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Večernji.hr/daily express

09.02.2024

13:22

(VIDEO) Ekspert za govor tela analizirao Putinov interjvu! Znate li šta se dogodilo kada je počeo da priča o hipersoničnim raketama?!

EPA

Vesti

(VIDEO) Ekspert za govor tela analizirao Putinov interjvu! Znate li šta se dogodilo kada je počeo da priča o hipersoničnim raketama?!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je s američkim novinarom Takerom Karlsonom, što je prvi njegov intervju za neki zapadni medij nakon što je Rusija pokrenula invaziju na Ukrajinu.

Putinov intervju, u kojemu je poručio da Rusija ne želi nikakvo širenje rata koji je trenutno unutar ukrajinskih granica, pratio se širom sveta, a danas ga analiziraju vodeći svetski mediji.

Stručnjakinja za govor tela Džudi Džejms kazala je za američko izdanje Daily Expressa da je Putin u više navrata tokom intervjua naglasio svoj autoritet.

- U nekoliko situacija tokom razgovora Putin je podignuo oba kažiprsta, što je naglašavanje autoriteta i moći - kazala je Džejms, prenosi Večernji list.

Džejms je takođe primetila da se Putinova poza menjala tekom razgovora, od izraza užitka do ozbiljnosti dok se bližio kraj intervjua. Posebno je istakla njegov gest kada je ponosno govorio o hipersoničnim sistemima i ruskim tehnološkim dostignućima.

 

 

- Bilo je trenutaka u kojima je Putin uživao, vidimo to iz položaja njegovog torza. Širio se i 'naduvavao' dok je govorio o ruskim hipersoničnim raketama 'koje su moćnije od svih drugih' - tvrdi Džejms.

Uz to, Džejms je uporedila govor tela Putina s reakcijom Takera Karlsona. Karlson je isprva izgledao opušteno, ali se postupno uozbiljio dok je Putin nastavljao s izlaganjem. Već na samom početku, primećuje Džejms, Putin je uspostavio ton razgovora, pitajući Karlsona hoće li da razgovaraju ozbiljno ili žele "šou". To je postavilo temelje za restriktivni ton razgovora koji je usledio. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!
EURO 2024

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!

Fudbaleri Srbije u utorak (21.00) u Minhenu igraju protiv Danske i potrebna im je pobeda kako bi se plasirali u osminu finala na Evropskom šampionatu u Nemačkoj. Selektor mlade reprezentacije i nekadašnji Piksijev pomoćnik Ljubinko Drulović ističe da neće biti lako, ali da ne sumnja u želju i motiv kod "orlova" da dođu do pozitivnog rezultata.

24.06.2024

14:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija