• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

14.02.2024

11:24

Haos na severoistočnoj obali SAD, ima mrtvih! (VIDEO)

EPA

Vesti

Haos na severoistočnoj obali SAD, ima mrtvih! (VIDEO)

Podeli vest

Severoistočnu obalu Sjedinjenih Američkih Država pogodila je jedna od najgorih snežnih oluja u poslednje dve godine, koja je izazvala pometnje u saobraćaju, a jedna osoba je poginula.


U Pensilvaniji je poginuo 20-godišnji mladić na motornim sankama kada je naleteo da oborenu žicu, saopštila je policija u Njuberiju.

Zbog snežne oluje, otkazano je oko 1.500 letova, uglavnom u Njujorku i Bostonu, dok je još 2.700 odloženo, prenosi Bi-Bi-Si.

Prekinuta je nastava uživo za hiljade učenika u Njujorku, Pensilvaniji i Masačusetsu i sada se časovi održavaju onlajn.

U nekim oblastima su zabranjena komercijalna vozila na putevima, dok su zvaničnici apelovali na stanovnike da izbegavaju putovanja ako je moguće.

Mećava je u utorak ujutru po lokalnom vremenu dovela do nestanka struje koji je pogodio 150.000 stanovnika Pensilvanije, od kojih je 50.000 sinoć i dalje bilo bez struje. Zbog snežne oluje pod uzbunom je 46 miliona građana, a kako prenosi En-Bi-Si njuz zbog jakih pljuskova i snažnih vetrova moglo bi da dođe do bujica na ulicama.

Dodaje se i da je u Central parku i Njujorku pala najveća količina snega u poslednje dve godine a nadležne službe upozoravaju građane da bi velike količine vode mogle da se zbog niskih temperatura u toku noći pretvore u klizališta.

U Konektikatu su vremenske neprilike uzrokovale više od 160 nesreća u kojima je povređeno osam osoba, a policija i nadležne službe primile su 764 poziva za pomoć.
Policija Nju Džersija registrovala je preko 440 saobraćajnih nesreća


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!
Live TV

Da li se sprema hapšenje Netanijahua? Mladići u Ukrajini plaču dok ih silom odvlače na front!

U Pojasu Gaze od početka sukoba ubijeno je više dece nego u svim svetskim sukobima zajedno. Amerika štiti Izrael do krajnjih granica, ipak navodno se sprema optužnica protiv Netanijahua zbog svega što se dešava u Pojasu Gaze. Na ovu, ali i druge aktuelne teme govorili su gosti "Rata uživo" Vojislav Milošević, direktor Centra za antiterorizam i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.04.2024

19:53

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija