• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.02.2024

11:50

Rusi dave ukrajinsko pojačanje u Avdejevki! Došli da pomognu, pa doživeli šok! Drama treće jurišne brigade!

Shutterstock

Vesti

Rusi dave ukrajinsko pojačanje u Avdejevki! Došli da pomognu, pa doživeli šok! Drama treće jurišne brigade!

Podeli vest

Ukrajinska treća jurišna brigada koja je poslata u Avdejevku je na nekim mestima potpuno opkoljena, situacija je kritična, saopštilo je ukrajinski portal Strana, pozivajući se na zamenika komandanta brigade Rodiona Kudrjašova.


Prethodno je ova jurišna brigada hitno poslata u pomoć Oružanim snagama u Avdejevki i raspoređena je u koksari na severozapadnoj periferiji grada.


- U oblasti oko Avdejevke, nedaleko od Donjecka, situacija za ukrajinske snage je kritična, ona je teža nego što je bila u Artjomovsku (ukrajinski Bahmut, prim.prev.) - rekao je predstavnik za medije jurišne ukrajinske brigade Aleksandar Borodin.

Podsetimo, u četvrtak je objavljeno da Ukrajina u pojedinim oblastima Avdejevke u Donjecku povlači trupe na "povoljnije položaje", dok na drugim mestima pokušava da istisne ruske trupe.

Portparol ukrajinske vojske Dmitro Ligovij rekao je da je Ukrajina aktivirala rezervnu logističku rutu za grad, ali da se teško odvija snabdevanje Avdejevke i evakuacija iz grada, preneo je Rojters.

Rusija pokušava da zauzme taj grad na istoku Ukrajine nakon više meseci teških borbi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija