• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Moscow Times

18.02.2024

22:00

Putin spremao potez veka sa Navaljnim! Šokantna informacija iz Nemačke, i Berlin i Vašington skočili na noge

AP/Google

Vesti

Putin spremao potez veka sa Navaljnim! Šokantna informacija iz Nemačke, i Berlin i Vašington skočili na noge

Podeli vest

Moskva je prema navodima nemačkog Bilda pregovarala sa Vašingtonom i Berlinom o razmeni Alekseja Navaljnog!

Nemački tabloid saznaje da je ruski predsednik Vladimir Putin u zamenu za opozicionara želeo da dobije obaveštajca Vadima Кrasikova koji se nalazi u nemačkom zatvoru zbog likvidacije nekadašnjeg čečenskog ratnog komandanta Zelimhana Hangošvilija u Berlinu.

- Aleksej Navaljni je trebalo da bude oslobođen - navodi kolumnista nemačkog tabloida Filip Pjatov.

Bild je ranije preneo da bi nedavno hapšenje nemačkog državljanina (38) na aerodromu Pulkovo u Sankt Peterburgu takođe moglo biti povezano sa namerom ruskih vlasti da dođu do Кrasikova. Policija je u februaru pronašla šest gumenih medveda sa kanabisom pronađeno kod stanovnika Hamburga koji je doleteo u Sankt Peterburg da poseti svoju devojku.

Nemcu sada preti kazna do sedam godina zatvora.

Putin je ranije, podsetimo, nagovestio mogućnost razmene novinara Volstrit džurnala Evana Gerškoviča za Krasikova u intervjuu Takeru Кarlsonu. Nije direktno imenovao Krasikova, međutim, opis odgovara.

Foto: EPA

Aleksej Navaljni

Aleksej Navaljni, podsetimo, preminuo je u zatvorskoj koloniji 16. februara.

Odeljenje Federalne kazneno-popravne službe Rusije u Jamalo-Nenečkom autonomnom okrugu saopštilo je da se opozicionaru slošilo posle šetnje i da je brzo izgubio svest. Mere reanimacije navodno nisu dale pozitivne rezultate i lekari hitne pomoći su konstatovali smrt.

Uzrok smrti Navaljnog nije zvanično objavljen.

Advokatu i majci Navaljnog navodno je rečeno u zatvoru da je uzrok sindrom iznenadne smrti.

Telo političara nalazi u mrtvačnici okružne kliničke bolnice Salehard. Obdukcija još nije urađena dok izvor Novaje Gazete navodi da su na telu primetne modrice. Lokalnim patolozima je zabranjeno da vrše obdukcije i čeka se dolazak stručnjaka iz prestonice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija