• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.02.2024

17:30

Avdejevka je pala, krećemo na Kijev! Panika u Ukrajini, Kadirov najavio ozbiljan sukob

Shutterstock/Reuters

Vesti

Avdejevka je pala, krećemo na Kijev! Panika u Ukrajini, Kadirov najavio ozbiljan sukob

Podeli vest

Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da se posle zauzimanja Avdejevke, Rusija sprema da preduzime sledeći korak, a to znači udar na Kijev.

- Avdejevka je još jedan korak ka pobedi. Mislim da ćemo nastaviti da idemo napred velikim koracima do Kijeva - rekao je Kadirov novinarima.

Kadirov je naglasio da su njegove ukrajinske snage "pucale na civile u Donbasu" iz Avdejevke i da je veoma važno preuzeti kontrolu nad ovim selom koje se nalazi severno od Donjecka.

- Nije samo Avdejevka! Zauzeto je i nekoliko drugih, obližnjih sela. Svaki centimetar zemlje koji zauzmemo nama je neophodan s obzirom da ima razbojnika, terorista, šejtana. Za njih ništa nije sveto, zato moraju biti uništeni. Ti razbojnici, oni udaraju na civile! Vrhovni komandant nam čak ne daje "zeleno svetlo" da specijalnu vojnu operaciju izvedemo u punoj snazi. Ali to je zbog činjenice da tako postoje civili, a mi civile čuvamo - otkrio je je Kadirov.

Foto: Reuters

Kadirov o civilima u Avdejevci i novoj meti, Kijevu!

Ruske snage, podsetimo, ostvarile su u17. febrara punu kontrolu nad Avdejevkom. Osvajanje ovog strateški važnog grada omogućava da se linija fronta udalji od Donjecka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija