• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA

20.02.2024

22:15

Ukrajina će morati da odluči koje gradove će zadržati! Pentagon otkrio kakve posledice očekuju Kijev

Tanjug/EPA

Vesti

Ukrajina će morati da odluči koje gradove će zadržati! Pentagon otkrio kakve posledice očekuju Kijev

Podeli vest

Bez pomoći SAD, Ukrajina će morati da odluči koje će gradove zadržati.

Bez obnove američke pomoći, ukrajinske oružane snage će morati da odluče koje gradove mogu da drže, rekla je zamenica portparola Pentagona Sabrina Sing.

- Nećemo moći da obezbedimo ove kritično važne PDA pakete (vojnu pomoć od Pentagona), a Ukrajina će morati da bira i odlučuje koje gradove, koja naselja će moći da drži sa onim što ima postoji i šta im partneri i dalje šalju - rekla je ona na brifingu za medije.

Sing je pozvao Predstavnički dom da prati Senat u odobravanju zahteva Bele kuće za 60 milijardi dolara, bez kojih SAD ne mogu da nastave vojne isporuke.

Pored toga, prokomentarisala je i osvajanje Avdijevke od strane ruske vojske, napominjući da je tamo, „nažalost“, došlo do „strateškog“ povlačenja trupa kako bi se sačuvala artiljerija i municija.

Ministar odbrane je 17. februara uveče izvestio Vladimira Putina o potpunom zauzimanju grada. Ukupna površina oslobođene teritorije iznosila je 31,75 kvadratnih kilometara. Neprijatelj je izgubio više od 1,5 hiljada vojnika. Oslobođenje Avdiivka omogućilo je da se linija fronta udalji od Donjecka i da se značajno zaštiti od neprijateljskih napada.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski je u noći 17. februara dao naređenje da se napusti Avdijevka, ali je utvrđeno da je dokument izdat dan nakon početka nekontrolisanog bekstva ukrajinskih jedinica iz Grad.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija