• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2024

13:54

Zauzeo je Avdejevku i Marijupolj, sada ima upozorenje za Ruse! General Mordvičev otkrio šta je primetio na frontu!

Reuters/profimedia

Vesti

Zauzeo je Avdejevku i Marijupolj, sada ima upozorenje za Ruse! General Mordvičev otkrio šta je primetio na frontu!

Podeli vest

Komandant ruske vojne grupacije „Centar“ Andrej Mordvičev izjavio je da nije smanjen intenzitet granatiranja od strane ukrajinske vojske.

- Uprkos tome što oni tvrde da im fali municija, intenzitet ukrajinske artiljerije nije smanjen - rekao je Mordvičev pod čijom komandom su ruske snage zauzele Avedejevku.

NATO zemlje najavile su nove pakete pomoći Ukrajini vredne milijarde evra, koji obuhvataju protivvazdušnu odbranu, artiljeriju i municiju.

O tome je protekle nedelje, nakon pada Avdejevke, govorio i generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg. On je rekao da povlačenje ukrajinske vojske iz Avdejevke pokazuje da je situacija na frontu izuzetno teška, ali da NATO nastavlja da podržava Ukrajinu. 

General-pukovnik Andrej Mordvičev (48) imenovan je za komandanta Centralnog vojnog okruga (CVO) u februaru 2023. Na toj funkciji je nasledio generala Aleksandra Lapina. Prethodno je Mordvičov bio general 8. gardijske kombinovane armije Južnog vojnog okruga (SMD) i istakao se u zauzimanju Marijupolja.

Operacija Marijupolj je jedinstvena po tome što je grad zauzet odnosom snaga jedan prema jedan. Tako nešto u vojnoj nauci je generalno nezamislivo.

Ruska vojska je pod vođstvom general-potpukovnika Mordvičeva izbacila militante nacionalnog bataljona Azov iz katakombi fabrike Azovstal.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija