• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/skynews/kurir

26.02.2024

09:00

(VIDEO) Navaljni šokirao Britance: Ko iz Londona pomaže Putinu?! Dok je bio živ  ovaj snimak nisu smeli da objave!

printscreen

Vesti

(VIDEO) Navaljni šokirao Britance: Ko iz Londona pomaže Putinu?! Dok je bio živ ovaj snimak nisu smeli da objave!

Podeli vest

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni jednom prilikom je prozvao "korumpirane zvaničnike" iz Londona i optužio ih da ruskom predsedniku Vladimiru Putinu pomažu da na sigurnom drži "prljavi novac", otkriva Skaj njuz.

Britanska televizija je nabavila nikada ranije viđen intervju Navaljnog, koji je 16. februara proglašen mrtvim u ruskoj kažnjeničkoj koloniji u okviru Arktičkog kruga.

Navodi se da je on u tom intervjuu govorio o nadi koju gaji za bolju budućnost Rusije, ali i rizicima sa kojima se svesno suočava.

Navaljni je ove komentare izneo četiri godine pre smrti, u februaru 2020. i veruje se da je to bio jedan od njegovih poslednjih intervjua koje je dao dok je još bio potpuno zdrav.

U avgustu te godine on je preživeo trovanje u avionu na putu za Moskvu.

Navodi se da je intervju posvećen širem spektru tema, uključujući njegova nadanja da bi Rusija u budućnosti mogla da postane deo Evrope, njegovu ličnu bezbednost, ali i oštre reči koje je uputio Velikoj Britaniji i Zapadu zbog toga što uvek puštaju Putinove saradnike da se izvuku.

- Rekao bih da Zapad ne radi bukvalno ništa. Ima tu nekih ritualnih plesova, ali se ništa stvarno ne dešava. Zašto korumpirani zvaničnici i dalje žive u Londonu? Zato što ti korumpirani zvaničnici hrane ogroman broj divnih londonskih advokata. Ti ljudi, oni će delovati veoma civilizovano, prijaće nam da čavrljamo sa njima dok sede do nas, oni će nositi kravate i imati uglađene manire, a u isto vreme će služiti interesima istinskih, pravih bandita - kazao je Navaljni.

Skaj njuz navodi da je britansko Ministarstvo spoljnih poslova odalo počast tome što je Navaljni život posvetio razotkrivanju korupcije u Rusiji.

Iz ministarstva je poručeno da je "Ujedinjeno Kraljevstvo sankcionisalo 2.000 pojedinaca, kompanija i organizacija samo u okviru sankcija protiv ruskog režima, istovremeno direktno ciljajući elitu u Ujedinjenom Kraljevstvu koja je povezana sa Putinom".

- Korupcija i kleptokratija nikada neće biti dobrodošli na našim obalama - zaključilo je britansko ministarstvo.

Navaljni je u intervjuu kazao da je "Rusija evropska zemlja" i da "svi ljudi koji žive ovde žele da žive kao u Evropi".

- Tako da se nadam da ću za deset godina, ukoliko me ponovo budete intervjuisali, biti u stanju da vam ispričam kako smo uspeli da okončamo korumpirano pranje novca - rekao je Navaljni pre tačno četiri godine.

Skaj njuz je kazao da intervju nikada pre nije prikazan, a snimljen je u okviru dokumentarne serije "Nakon pada" (After The Fall) koju je režirao Metju Torn, a producirao Endrju Dankan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija