• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.02.2024

12:37

Umro Džejkob Rotšild!

printscreen Twitter

Vesti

Umro Džejkob Rotšild!

Podeli vest

Britanski finansijer i član bankarske porodice Rotšild, lord Džejkob Rotšild, preminuo je u 87. godini, saopštila je njegova porodica.

„Naš otac Džejkob je bio izuzetno prisutan u životima mnogih ljudi, vrhunski finansijer, šampion umetnosti i kulture, odan javni službenik, strastveni pobornik dobrotvornih ciljeva u Izraelu i jevrejskoj kulturi, strastveni zaštitnik životne sredine i veoma voljen prijatelj, otac i deda", navela je porodica u saopštenju, prenosi Independent.

Rotšild je karijeru započeo u porodičnoj banci, NM Rothschild & Sons, 1963. godine, pre nego što je 1980. godine sa Markom Vajnbergom osnovao tadašnju J Rothschild Assurance Group, sada Sent Džejms plejs.

Takođe je osnovao Vindmill Hill Asset Management da upravlja porodičnim filantropskim aktivnostima. Tokom karijere, obavljao je i funkcije zamenika predsednika tadašnje televizije BSkyB, a takođe je bio i predsednik poverenika u Nacionalnoj galeriji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MrKamenjarac

pre 2 meseca

....MA NIJE VALJDA DA JE KERUSTINA OTEGO PAPKE;TESKA MU ZEMLJA BILA.....

Бане

pre 2 meseca

Камо среће да се мрцина никад родио није. Ал боље икад но никад. У паклу га чекају са нестрпљењем већ одавно.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija