• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Novosti

26.02.2024

17:10

NATO ima novu članicu! Orban popustio pod pritiskom Evrope!

Tanjug/AP

Vesti

NATO ima novu članicu! Orban popustio pod pritiskom Evrope!

Podeli vest

Mađarski parlament ratifikovao je zahtev Švedske za ulazak u NATO, čime je uklonjena poslednja prepreka za ulazak te skandinavske zemlje u Severnoatlansku alijansu.

Stokholm je napustio politiku nepristupanja vojnim savezima zarad šire bezbednosti unutar NATO-a, nakon početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini u februaru 2022. godine.

Kada Švedska bude ušla u NATO, postaće 32. članica Alijanse, nakon Finske, koja je prošle godine postala 31. članica.

Turska je dugo odlagala ratifikaciju švedskog članstva u NATO, zahtevajući od Stokholma oštrije akcije protiv militanata iz Radničke partije Kurdistana, za koje kaže da se nalaze u Švedskoj.

Švedska je, zarad prijema, promenila zakone i pravila o prodaji oružja kako bi udovoljila Turskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija