• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

02.03.2024

07:15

NATO trupe u Ukrajini! Premijer potvrdio najgore, Rusija već saopštila šta sledi: Direktno su uključeni...

EPA

Vesti

NATO trupe u Ukrajini! Premijer potvrdio najgore, Rusija već saopštila šta sledi: Direktno su uključeni...

Podeli vest

Mali broj britanskih vojnih lica nalazi se u Ukrajini kako bi pružio zaštitu diplomatskom osoblju i pomogao u obuci Oružanih snaga Ukrajine, saopšteno je iz kabineta premijera zemlje Rišija Sunaka, preneo je Skaj njuz.

„Mali broj“ britanskog osoblja je u zemlji i pruža diplomatsku zaštitu i pomaže u obuci ukrajinskih oružanih snaga“, prenosi TV kanal.

Komentarišući reči ruskog predsednika Vladimira Putina o opasnim postupcima i izjavama Zapada u spoljnoj politici, preteći sukobom upotrebom nuklearnog oružja, iz kabineta su saopštili da Velika Britanija nastavlja da „potpuno podržava“ Ukrajinu.

Ranije su iz kabineta premijera rekli da London ne planira „veliko raspoređivanje“ trupa na teritoriji Ukrajine.

Rusija smatra da isporuke oružja Ukrajini ometaju rešenje, direktno uključuju zemlje NATO- a u sukob i da se „igraju vatrom“. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov istakao je da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju.

Prema njegovim rečima, SAD i NATO su direktno uključeni u sukob, uključujući ne samo snabdevanje oružjem, već i obuku osoblja u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.

Kremlj je naveo da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada ne doprinosi pregovorima i da će imati negativan efekat.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šta ovo kriju Ameri?! Oko Srbije kruži misteriozna letelica! Na Balkanu se sprema nešto krupno!
LETEO IZNAD BiH

Šta ovo kriju Ameri?! Oko Srbije kruži misteriozna letelica! Na Balkanu se sprema nešto krupno!

Šta se se dešava na Centralnom Balkanu? Ovo pitanje postavlja Itamilradar, koji se bavio letom izviđačkog aviona US Army Bombardier CL.60 “Artemis” (reg. N488CR – c/s BRIO68) koji je nedavno leteo nad Bosnom i Hercegovinom, relacijom Tuzla-Sarajevo-Mostar, duž cele zapadne i severne granice Srbije, pre nego što je preko Mađarske odleteo za Rumuniju i sleteo u vazduhoplovnu bazu Mihail Kolginačeu kod Konstance.

29.02.2024

20:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija