• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2024

05:17

Šta je u glavi?! Šokantna odluka Ukrajine o Krimu! Rusi pukli od smeha! "Može i u Solarnom sistemu..."

Shutterstock

Vesti

Šta je u glavi?! Šokantna odluka Ukrajine o Krimu! Rusi pukli od smeha! "Može i u Solarnom sistemu..."

Podeli vest

Zamenik predsednika odbora Krimskog parlamenta za javnu diplomatiju i međunacionalne odnose Ivan Šonus nazvao je psihotičnim stvaranje Vojne administracije Krima od strane ukrajinskih vlasti.

Ranije su ukrajinski mediji javili da je ukrajinska vlada odobrila nacrt zakona o stvaranju vojnih uprava sa odgovarajućim ovlašćenjima u Republici Krim i Sevastopolju.

- Pozicija ukrajinskog kabineta je virtuelna kontrola. Očigledna je psihoza - grubo izvrtanje stvarnosti. To treba lečiti. Oni bi isto tako lako mogli da stvore svoju vojnu administraciju u bilo kom drugom delu sveta ili čak u solarnom sistemu - rekao je Šonus za RIA Novosti.

Prema njegovom mišljenju, takve izjave su namenjene ukrajinskoj javnosti kako bi nastavile da usađuju stanovništvu informacije o pseudoofanzivama i pseudo-zauzimanju teritorija, sa jednim ciljem - „da sede na svojim pozicijama i nastave da kradu novac, žrtvujući živote ukrajinskog naroda“.

Krim je postao ruski region u martu 2014. nakon referenduma nakon državnog udara u Ukrajini. Na referendumu je 96,77 odsto birača na Krimu i 95,6 odsto u Sevastopolju bilo za priključenje Rusiji . Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom, a mnoge zapadne zemlje podržavaju Kijev po ovom pitanju. Sa svoje strane, rusko rukovodstvo je više puta izjavljivalo da su stanovnici Krima glasali za ponovno ujedinjenje sa Rusijom demokratskim putem, uz potpuno poštovanje međunarodnog prava i Povelje UN . Prema rečima ruskog predsednika Vladimira Putina , pitanje Krima je „konačno zatvoreno“.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija