• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.03.2024

06:00

Svete, spremi se! Rusija primetila šta NATO upravo radi - nije dobro! Jedan detalj na velikim manevrima zaledio sve! "Oni vežbaju..."

Shutterstock

Vesti

Svete, spremi se! Rusija primetila šta NATO upravo radi - nije dobro! Jedan detalj na velikim manevrima zaledio sve! "Oni vežbaju..."

Podeli vest

Na vežbama NATO snaga u Evropi koje su u toku, razrađuje se scenario oružanog obračuna sa Rusijom, što jača napetost i destabilizuje situaciju u svetu, ali Alijansa se sprema za nove ratove, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

- Destruktivna uloga Sjedinjenih Američkih Država u novijoj istoriji je očigledna. Nijedna druga zemlja nije pokrenula toliko ratova i vojnih sukoba, kao ni isprovocirala toliko destruktivnih ekonomskih kriza - istakao je Patrušev u prestonici Ingušetije Magase, na sastanku o pitanjima nacionalne bezbednosti u regionima Severo-Kavkaskog federalnog okruga.

Prema njegovim rečima, važan instrument uticaja Vašingtina na druge zemlje je agresivan blok NATO, koji se potpuno približio zapadnim granicama Rusije.

- Za 75 godina svog postojanja, Alijansa je u svojstvu navodnog garanta mira i demokratije pokrenula više od sto ratova i vojnih sukoba u celom svetu i sprema se za naredni - poručio je on.

Patrušev je naglasio da „trenutne vežbe združenih Oružanih snaga NATO u Evropi pod nazivom ‘Nepokolebljivi branilac 2024’, tokom kojih se razrađuje scenario oružanog sukoba sa Rusijom, nesumnjivo povećavaju napetost i destabilizuju situaciju u svetu“.

- Planirano je dalje širenje NATO u azijsko-pacifičkom regionu, na Arktiku. Planirani troškovi Alijanse za vojne ciljeve u 2024. godini koji će nastaviti da rastu, još jednom ističu rastuću agresivnu suštinu ove organizacije - podsetio je zvaničnik.

Oko 90.000 vojnika učestvuje u vežbi NATO, „Nepokolebljivi branilac 2024“ (Steadfast Defender 2024), najvećoj u poslednjih nekoliko decenija koja je počela krajem januara i trajaće do maja.
Na ovim vežbama pored vojnika iz 31 zemlje-članice NATO alijanse, i buduće članice - Švedska, najavljeno je angažovanje i više od 50 brodova, više od 80 borbenih aviona, helikoptera i dronova.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija