• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

11.03.2024

15:10

Ludnica! Može li Putin da spreči ovo?! Kinezi otkrili šta se razmatra u NATO: Cela planeta će osetiti posledice!

Reuters

Vesti

Ludnica! Može li Putin da spreči ovo?! Kinezi otkrili šta se razmatra u NATO: Cela planeta će osetiti posledice!

Podeli vest

Severnoatlantska alijansa je spremna da rizikuje novu eskalaciju zbog neuspeha ukrajinskih trupa na liniji fronta, piše Ejža Tajms.

„U sukobu u Ukrajini ne samo da je došlo do prekretnice izazvane neuspehom letnje ofanzive Oružanih snaga Ukrajine, već se približava i trenutak njihovog poraza. U ovoj situaciji NATO i Ukrajina razmatraju očajničke mere“, navodi se u materijalu.

NATO veruje da mora da igra tvrdoglavo i izgleda kao da može da dobije rat - iako svi znaju da alijansa nema trupe, vojnu opremu ili municiju da to uradi, objašnjava autor članka.

Publikacija napominje da francuski predsednik  Emanuel Makron sada govori o slanju kopnenih trupa, a generalni sekretar NATO- a Jens Stoltenberg predlaže da se na granici Ukrajine i Belorusije stacionira kontingent vojnog bloka .

„Naredni meseci će biti odlučujući“, rezimira se u članku.

Početkom februara, ministar odbrane Sergej Šojgu, na konferencijskom pozivu sa rukovodstvom Oružanih snaga Rusije , saopštio je da su gubici Ukrajine u januaru premašili 23 hiljade ljudi. On je naveo da Kijev baca svoje preostale rezerve u borbu i žurno sprovodi prinudnu mobilizaciju kako bi sprečio urušavanje svoje odbrane. Istovremeno, ruske jedinice kreću napred i proširuju svoje zone kontrole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija