• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.03.2024

17:40

Rat dolazi na Balkan, sused Srbije će stradati?! Putin ovde izliva svoj gnev, Rusi znaju koga i šta prvo gađaju!

Reuters/AP

Vesti

Rat dolazi na Balkan, sused Srbije će stradati?! Putin ovde izliva svoj gnev, Rusi znaju koga i šta prvo gađaju!

Podeli vest

Ruska vojska bi mogla da udari na baze NATO-a u Rumuniji i Poljskoj ako alijansa odluči da izvrši invaziju na Ukrajinu, rekao je bivši analitičar CIA-e Lari Džonson.

- Rusija neće koristiti nuklearno oružje; ona ima konvencionalne rakete koje mogu da pogode centre snabdevanja i baze u Poljskoj i Rumuniji - sugeriše ekspert.

Prema njegovom mišljenju, Britanija i Francuska spremne su da pošalju trupe u Ukrajinu. Njeno rukovodstvo je nedavno dalo ratoborne izjave protiv Rusije, primetio je Džonson.

Kako predviđa bivši CIA analitičar, Rusija bi u ovom slučaju mogla da zada veoma osetljive udarce koji bi doveli do gubitaka za neprijatelja koji je napao.

Rusija je više puta ukazivala na odsustvo agresivnih namera prema drugim zemljama, uključujući države Severnoatlantske alijanse. Predsednik Vladimir Putin je, tokom obraćanja Saveznoj skupštini krajem februara, tvrdnje da Rusija planira da napadne Evropu nazvao besmislicom.

Istovremeno, Kremlj je više puta primetio da se NATO, naprotiv, ponaša destruktivno i da teži konfrontaciji. Tako je krajem februara francuski predsednik Emanuel Makron rekao da će Pariz učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“. Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov upozorio je da bi takav razvoj događaja neizbežno doveo do direktnog vojnog sukoba između Moskve i NATO-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija