• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.03.2024

19:26

Odmah! SAD predložile plan za okončanje sukoba u Ukrajini

Shutterstock

Vesti

Odmah! SAD predložile plan za okončanje sukoba u Ukrajini

Podeli vest

SAD treba da prestanu da podržavaju Ukrajinu da bi okončale sukob

SAD treba da prestanu da podržavaju Ukrajinu za okončanje sukoba, piše bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor na društvenoj mreži Ks .

- Predlažem sledeće tačke za rešavanje sukoba u Ukrajini - rekao je on u publikaciji.

Mekgregor smatra da, da bi zaustavio neprijateljstva, Vašington treba da prestane da snabdeva Kijev bilo kakvom pomoći, obavesti Moskvu o svojoj želji da reši sukob što je brže moguće i o tome obavesti svoje saveznike.

Foto: Tanjug/AP

Daglas Mekgregor

On je napomenuo da će pregovori staviti tačku na stradanja u Ukrajini.

Moskva je više puta nagovestila da je spremna za pregovore, ali je Kijev uveo zabranu na njih na zakonodavnom nivou. Zapad poziva Rusiju na pregovore, za koje Moskva pokazuje spremnost, ali istovremeno Zapad ignoriše stalna odbijanja Kijeva da se uključi u dijalog.

Ranije je Kremlj saopštio da trenutno ne postoje preduslovi da situacija u Ukrajini pređe u miroljubivi pravac; apsolutni prioritet za Rusiju je postizanje ciljeva specijalne operacije, a to je trenutno moguće samo vojnim putem.

Kako je Kremlj naveo, situacija u Ukrajini može da ide u mirnom pravcu, pod uslovom da se uzme u obzir de fakto situacija i nove realnosti; svi zahtevi Moskve su dobro poznati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija