• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rojters

10.03.2024

08:28

Prst u oko Putinu! Traže bliže veze sa Zapadom i članstvo u EU, misle - naudiće Rusiji, a Moskvu baš briga!

Reuters, EPA Images

Vesti

Prst u oko Putinu! Traže bliže veze sa Zapadom i članstvo u EU, misle - naudiće Rusiji, a Moskvu baš briga!

Podeli vest

Ararat Mirzojan, ministar spoljnih poslova Jermenije, izjavio je da ta zemlja razmatra prijavu za članstvo u Evropskoj uniji.

Rojters prenosi da je Mirzojan to izjavio u intervjuu međunarodnom servisu turske državne televizije TRT datom u petak.

Britanska agencija navodi da je intervju izašao u trenutku dok Jermenija nastoji da postigne bliže veze za Zapadom dok traju tennzije sa njenim tradicionalnim saveznikom Rusijom.

- U Jermeniji se sada uveliko raspravlja o mnogim novim mogućnostima i nije tajna ako kažem da one uključuju članstvo u EU - kazao je Mirzojan.

Navodi se da je on intervju dao na marginama diplomatskog foruma održanog u turskom gradu Antaliji na obali Sredozemnog mora.

Rojters podseća da je, nakon što je došao na vlast tokom revolucije 2018, jermenski premijer Nikol Pašinjan produbio veze te zemlje s Evropom i SAD, što je u više navrata izazvalo bes Rusije, tradicionalnog saveznika Jermenije.

Foto: EPA

Pašinjan odavno ne održava dobre odnose sa Rusijom

Navodi se da Jerevan uporno ponavlja da njegovo savezništvo sa Moskvom ne obuhvata i pitanje rata u Ukrajini, a Pašinjan je optužio Rusiju da pokušava da oslabi njegovu vladu.

Britanska agencija podseća da je Jermenija takođe optužila Rusiju da je nije branila od starog rivala Azerbejdžana, koji je poslednjih godina uspostavio bliže veze sa Moskvom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija