• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Vašington Tajms

10.03.2024

17:50

Skandal u Americi! Bajden je u Kongresu govorio drogiran! Psihijatar Kerol Liberman, ali i drugi lekari odbili da ćute!

EPA

Vesti

Skandal u Americi! Bajden je u Kongresu govorio drogiran! Psihijatar Kerol Liberman, ali i drugi lekari odbili da ćute!

Podeli vest

Tokom obraćanja u Kongresu SAD o "stanju nacije", Džo Bajden je pokazao simptome koji svedoče da je bio pod dejstvom stimulansa dizajniranih da prikriju njegove kognitivne probleme, ocenila je kalifornijski psihijatar Kerol Liberman koja godinama radi sa starijim pacijentima koji pate od demencije.

U intervjuu za  Vašington Tajms ukazala je da američki predsednik „obično govori sporo i sa formulacijskim saplitanjima", a da je pred članovima oba doma američkog parlamenta bio "brbljiv", žestok i ljutit. 

- Upravo to su tipični znaci da neko uzima amfetamin - objasnila je ona

Prema Liberman, o potencijalnoj upotrebi lekova svedoči ne samo način govora, već i ponašanje šefa Bele kuće:

- Na primer, često je gestikulisao i brzo pomerao ruke tokom govora, iako ih obično drži na podijumu dok čita tekst sa telesuflera. Emocionalna nestabilnost je svojstvo demencije, a Bajdenovu nestabilnost je dodatno pogoršao preparat "aderal" ili „amfetamin". Nešto od toga su mu dali. Zato nije samo glasno govorio, već je vikao u prostoriji u kojoj su ga svi mogli čuti i da nije pred sobom imao mikrofon - tvrdi Libermanova.

 Vašington Tajms  je sa svoje strane podsetio da je Donald Tramp optužio Bajdena da koristi drogu za poboljšanje mentalnih sposobnosti. I da je zato zatražio da žpospani Džož pre njihovog te-duela prođe testiranje na drogu.

Američki psihijatar Kit Eblou tvrdi da je Bajden još 2012. godine, kada se kandidovao za potpredsednika SAD, imao "znakove demencije".

Eblou je Takeru Karlsonu rekao da je u to vreme bio podvrgnut velikim kritikama i "batinanju" jer je o tome govorio na televiziji.

Otkrio je da je američka uprava za borbu protiv droga u februaru 2020. izvršila pretres u njegovoj kući i da je tom prilikom zaplenila laptop Hantera Bajdena koji nikada nije vratila.

Eblou je godinu ili dve pre toga lečio Hantera Bajdena.

- Još uvek ne razumem zašto je DEA upala u moju kancelariju. Godinama sam lečio veoma poznate ljude, članove kabineta i druge. Hanter Bajden je tražio pomoć, uprkos tome što sam 2012. prvi na televiziji sugerisao da njegov otac ima problema sa demencijom - tvrdi Eblou.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija