• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

12.03.2024

18:38

Italijanska policija uhapsila 55 mafijaša

EPA

Vesti

Italijanska policija uhapsila 55 mafijaša

Podeli vest

Italijanska policija uhapsila je 55 osoba za koje sumnja da su povezane sa sicilijanskom mafijom.

Osumnjičeni su optuženi za iznudu, šverc droge i posedovanje oružja i eksploziva, saopštila je danas italijanska policija.

Racije su vršene uglavnom oko sicilijanskog grada Kaltaniseta, ali iu drugim delovima Italije. Učestvovalo je oko 500 policajaca.

- Današnja operacija je posebno važna ne samo u smislu kvantiteta, već i kvaliteta - rekao je Salvatore De Luka iz kancelarije javnog tužilaštva u Kaltaniseti.

Dve porodice udružile su snage u švercu droge

Koza nostra je najpoznatija mafijaška organizacija na Siciliji, a ima i manjih poput Stide.

Težište operacije je bilo na gradu Gela. Tamo su se dve velike mafijaške porodice udružile sa Stidom u švercu droge. Od nezakonito zarađenog novca izgradili su nekoliko plastenika za uzgoj kanabisa. Prodavali su drogu u tom području ili je trgovali sa kalabrijskom mafijom 'Ndrangetom za kokain.

Prema rečima De Luke, posebnu zabrinutost izaziva činjenica da su osumnjičeni posedovali oružje.

Rezultat je Koza nostra koja posluje, prodaje drogu, ima značajan arsenal oružja i spremna je da ubije i pokaže silu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija