• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.03.2024

08:55

(MAPA) Raste Rusija! Putin pripaja još jednu teritoriju! Zelenski traži da ovde otvore drugi front i udare Moskvu, rekli mu da je lud

Shuterstock

Vesti

(MAPA) Raste Rusija! Putin pripaja još jednu teritoriju! Zelenski traži da ovde otvore drugi front i udare Moskvu, rekli mu da je lud

Podeli vest

Pitanje mogućeg ulaska Južne Osetije u sastav Rusije razmatra se u bliskoj saradnji sa Moskvom, rekao je za RIA Novosti predsednik parlamenta Južne Osetije Alan Alborov.

- O svim ovim pitanjima razgovaramo u bliskoj saradnji sa Ruskom Federacijom, uzimajući u obzir naše bilateralne odnose i sporazume - rekao je on.

Ovako je Alborov odgovorio na pitanje o mogućnosti održavanja referenduma na ovu temu.

Kako je istakao, Moskva i Chinvali vode koordinisanu spoljnu politiku.

- Kada zajedno sa Rusijom dođemo do ove ideje (o pridruživanju – prim. red.), uradićemo to - zaključio je on.

Predsednik Južne Osetije Alan Gaglojev je 2023. godine u poruci narodu i parlamentu izrazio nadu da će se ta republika uskoro pridružiti Rusiji. Istovremeno, u maju 2022. godine, portparol Kremlja Dmitrij Peskov, govoreći o referendumu u Južnoj Osetiji, rekao je da Moskva ne planira da preduzima nikakve korake za pripajanje te republike.

Kasnije je Denis Gončar, direktor četvrtog odeljenja zemalja ZND Ministarstva spoljnih poslova Rusije, u razgovoru za RIA Novosti napomenuo da će, ako Južna Osetija pošalje konkretne predloge, oni biti razmotreni.

Foto: printscreen/google maps

Mapa Južne Osetije

Podsetimo, ranije je ukrajinski predsednik Vodimir Zelenski zahtevao da se otvori drugi front u Zakavkazju, tačnije u Južnoj Osetiji i Abhaziji, što ukazuje na "agoniju kijevskog režima". Ovo je rekao je šef Južne Osetije Alan Gaglojev.

Prema njegovim rečima, "ideologija ukrajinskog fašizma je glavni razlog zašto se hiljade Oseta sada bore u zoni specijalne vojne operacije".

- Kada je na frontu poraz za porazom, oni polude, pokušavajući da uvuku ceo svet u svoju avanturu - dodao je Gaglojev.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija