• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.03.2024

06:40

Rešili da ih Putin sprži! Ukrajina i NATO idu do kraja: Novi potez najavljuje krupne stvari!

Shutterstock

Vesti

Rešili da ih Putin sprži! Ukrajina i NATO idu do kraja: Novi potez najavljuje krupne stvari!

Podeli vest

Ukrajina i NATO pokrenuli su rad Komiteta za strateške komunikacije u okviru Saveta Ukrajina-NATO, objavljeno je na sajtu Misije Ukrajine pri NATO.

„U sedištu NATO-a u Briselu održan je inauguracioni sastanak Komiteta za strateške komunikacije Saveta Ukrajina-NATO...Posebna pažnja posvećena je pitanju komunikacije sa stanovništvom na privremeno okupiranim teritorijama Ukrajine i koje mehanizme Ukrajina koristi kako bi bezbedno dostavila istinite i pouzdane informacije našim sugrađanima koji su pod okupacijom“, navodi se u saopštenju.

Direktorka Odeljenja za komunikacije i javnu diplomatiju Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine Viktorija Ljalina-Bojko je predstavila ključne prioritete Ukrajine u spoljnim komunikacijama, posebno obezbeđivanje stalne podrške Ukrajini i obezbeđivanje neophodnog naoružanja od saveznika, promovisanje Formule mira predsednika Zelenskog, jačanje izolacije Rusije, uključujući sankcije i obezbeđivanje odgovornosti Rusije za zločine protiv Ukrajine, navodi se u saopštenju.

Učesnici sastanka su posebnu pažnju posvetili i značaju komunikacija sa zemljama globalnog juga.
Zemlje članice NATO-a su istakle da je Alijansa posebno zainteresovana za proučavanje jedinstvenog iskustva Ukrajine u vođenju uspešnih komunikacija tokom rata i da novoformirani Komitet smatraju efikasnim sredstvom za saradnju u ovom pravcu.

Saveznici su takođe potvrdili svoju spremnost da podrže Ukrajinu, posebno u suprotstavljanju ruskoj propagandi i dezinformacijama, kao i da tema podrške Ukrajini ostaje u fokusu međunarodne pažnje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija