• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/TV Zvezda

19.03.2024

18:17

Udarna vest! Još jedna država se pridružila evropskim sankcijama protiv Rusije!

AP/Pixabay/Fotomontaža

Vesti

Udarna vest! Još jedna država se pridružila evropskim sankcijama protiv Rusije!

Podeli vest

Preduzete mere su u skladu sa ciljevima najnovijih paketa sankcija EU, a to su uvođenje zabrana uvoza i izvoza Rusiji, borba protiv zaobilaženja sankcija i zatvaranje rupa u zakonu.

Norveška se pridružila antiruskim sankcijama Evropske unije i uvela novi paket ograničenja, ali uz neke "nacionalne promene", prenosi RIA Novosti tekst saopštenja norveškog Ministarstva spoljnih poslova.  

Preduzete mere su u skladu sa ciljevima poslednja dva paketa sankcija EU - odnose se na zabranu uvoza i izvoza Rusiji, borbu protiv zaobilaženja sankcija i otklanjanje šema i rupa u zakonu.

Evropska unija produžila je antiruske sankcije za još godinu dana, do 24. februara 2025. godine. Organizacija kaže da može prihvatiti "dodatne ako je potrebno".

Prema rečima Marije Zaharove, sankcije će nastaviti da se uvode dok Rusija ne pruži "sve mogućnosti" Zapadu, nakon čega će Rusija postati "dobra".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija