• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.03.2024

13:10

Gaza i dalje krvari!  Izraelska vojska izvela brutalan napad na bolnicu Al-Šifa, ubijeno 90 pripadnika Hamasa (VIDEO)

Reuters

Vesti

Gaza i dalje krvari! Izraelska vojska izvela brutalan napad na bolnicu Al-Šifa, ubijeno 90 pripadnika Hamasa (VIDEO)

Podeli vest

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da su do sada ubile oko 90 boraca Hamasa u tekućem napadu na bolnicu Al Šifa u gradu Gazi.

Izraelska vojska navodi da su tokom operacije, koja je počela u ponedeljak ujutru, izraelske snage u utorak eliminisale neprijateljske snage i locirale oružje u zoni bolnice, istovremeno sprečavajući nanošenje povreda civilima, pacijentima i medicinskim timovima, preneo je Tajms of Izrael.

Takođe, ističe se i da su agenti izraelskih obaveštajnih službi ispitivali u bolničkom kompleksu "više od 300 osumnjičenih da su teroristi" i da je više od 160 njih odvedeno je u Izrael na dalje ispitivanje.

Izraelska vojska je izvršila prepad na bolnicu nakon što su obaveštajni podaci pokazali da su se operativci Hamasa, uključujući komandante, vratili u kompleks da bi ga koristili kao komandni centar za planiranje napada na Izrael i izraelske trupe u Gazi.

IDF je saopštio i da je napao ulaz u podzemni tunel Hamasa u severnoj Gazi koji je identifikovan nakon što je u utorak ispaljena raketa prema Sderotu u Izraelu, a koja je pala u Gazi.

U saopštenju stoji i da je napadnuta ćelija Hamasa od šest ljudi u oblasti Džabalije na severu Gaze.

 

https://youtu.be/eeOOFyz8txU?si=GqCMSi9ymfIFk-_G

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija