• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Izvestija

21.03.2024

23:22

Herš teroriše Bajdena i ekipu! Šok otkriće američkog novinara o zaveri Bele kuće protiv Ukrajine!

Printscreen You Tube, Shuterstock, Reuters

Vesti

Herš teroriše Bajdena i ekipu! Šok otkriće američkog novinara o zaveri Bele kuće protiv Ukrajine!

Podeli vest

Američka obaveštajna zajednica zna da Ukrajina praktično nema šanse da pobedi, ali insajderi u administraciji američkog predsednika Džoa Bajdena odbijaju svaki napredak ka mirovnim pregovorima, napisao je američki novinar Simor Herš 21. marta u članku pod naslovom "Gvozdena pinjata".

Američka obaveštajna zajednica razume da Ukrajina ima male šanse da pobedi. Njena velika protivofanziva prošle godine je propala, a vojska je iscrpljena i nema dovoljno municije, piše on.

Herš je istakao da perspektiva mirovnih pregovora postaje sve jasnija i da nema alternative. U intervjuu prošlog petka, ruski predsednik Vladimir Putin ponovio je uslove mirovnih pregovora sa ukrajinskom vladom koju vodi predsednik Volodimir Zelenski, napominjući da bi započinjanje pregovora samo zato što ukrajinskoj vojsci ponestaje municije „bilo smešno".

- Ipak, otvoreni smo za ozbiljnu diskusiju i nastojimo da sve sukobe, a posebno ovaj, rešimo mirnim putem - dodao je Herš, citirajući ruskog lidera.

Novinar je citirao američkog zvaničnika koji je svestan trenutne pregovaračke situacije, koji je priznao da zvaničnici Bajdenove administracije koji rade sa Zelenskim i dalje odbijaju bilo kakve mogućnosti za značajan napredak u mirovnim pregovorima.

- Pre nekoliko meseci bili smo na ivici razumnih pregovora. Američke vlasti su saznale za ovu mogućnost i dale su Zelenskom ultimatum: „Bez pregovora ili nagodbe, inače nećemo podržati vašu vladu nevojnim sredstvima u iznosu od 45 milijardi dolara - citirao je Herš doušnika.

Podsetimo, liderka frakcije Nacionalnog okupljanja u francuskom parlamentu Marin Le Pen je 20. marta rekla da su već u toku pregovori za rešavanje sukoba u Ukrajini. Kolumnista Harison Kas je 19. marta u članku za časopis The National Interest pozvao Ukrajinu da napusti stalna neprijateljstva i počne mirovne pregovore sa Rusijom što je pre moguće. Autor ističe da je sukob došao u ćorsokak i da Ukrajina neće moći da povrati svoju teritoriju ako to nije uspela da učini u vreme kada je koristila pomoć Vašingtona.

Rski predsednik Putin je 13. marta naglasio da pregovori između Rusije i Ukrajine treba da se odvijaju u konstruktivnoj i realnoj atmosferi, a ne da se zasnivaju na 'željama' posle upotrebe psihotropnih lekova. On je takođe napomenuo da se pregovori ne mogu smatrati pauzom za jačanje sopstvenog vojnog potencijala.

Poslednja runda pregovora između Rusije i Ukrajine održana je 29. marta 2022. godine u Istanbulu. Trajale su oko tri sata. Kasnije je Kijev zvanično odbio kontakte sa Moskvom . Ukrajinski predsednik je 4. oktobra 2022. godine stavio na snagu odluku Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu zemlje o nemogućnosti vođenja pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Herš je prvi npisao i da Bela kuća i administracija Džao Bajdena stokje iza eksplozija gasovoda Severni tok!  


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija