• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.03.2024

10:41

Drama! Pokušaj atentata na Madura! Hteli da izvedu državni udar?! Opsadno stanje u Karakasu!

Shutterstock

Vesti

Drama! Pokušaj atentata na Madura! Hteli da izvedu državni udar?! Opsadno stanje u Karakasu!

Podeli vest

Predsednik Venecuele, Nikola Maduro, je saopštio da je pokušan atentat na njega tokom mitinga u centru Karakasa.

Miting je održan nakon što je njegova kandidatura uneta u izborni spisak za predsedničke izbore ove godine. Prema rečima Madura, počinioci atentata već su uhapšeni.

- Uhapšeni su priznali da su članovi već neaktivne ekstremno desničarske, fašističke stranke Vente Venezuela - rekao je predsednik u emisiji na televizijskom kanalu Venezolana de Televisión.

Maduro je naglasio da su atentat pokušala izvršiti dvojica naoružanih muškaraca. Ranije je predsednik vlade Karakasa Naum Fernandez izvestio o hapšenju trojice muškaraca koji su upali na miting sa eksplozivnim napravama.

Kongres vladajuće Jedinstvene socijalističke partije Venecuele prethodno je izabrao aktuelnog predsednika države Nikolasa Madura kao kandidata na predsedničkim izborima. Predsednički izbori će se održati 28. jula.

14. marta, izdanje Teletica je izvestilo da su policajci u Maturinu uhapsili dva građanina pod optužbom za planiranje atentata na predsednika.

Uhapšeni su bivši narednik Nacionalne garde Renzo Floresu i član opozicione organizacije „Slučaj R“ Wilfer Jose Pinja.

Prilikom hapšenja, na njihovim telefonima pronađeni su razgovori o regrutovanju 50 vojnika za zauzimanje tenkova i organizovanje državnog prevrata.

Teletica primećuje da je u periodu od 2023. do početka 2024. godine u Venecueli skoro 40 osoba uhapšeno pod sumnjom za pet navodnih pokušaja atentata na Nicolasa Madura.

Među njima su – branitelj ljudskih prava Rocio San Miguel, kao i četiri člana predizbornog štaba opozicionog kandidata Marie Corine Machado.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija