• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

27.03.2024

08:40

Šok za Ukrajinu! Rusija upala u još jedan grad! Putinovu munjevitu ofanzivu ne mogu ga zaustave, Zelenskog čeka strašan poraz?!

Printscreen, Shutterstock

Vesti

Šok za Ukrajinu! Rusija upala u još jedan grad! Putinovu munjevitu ofanzivu ne mogu ga zaustave, Zelenskog čeka strašan poraz?!

Podeli vest

Jedinice Oružanih snaga Rusije preuzele su kontrolu vatre nad istočnom periferijom Časovog Jara na bahmutskom sektoru fronta u Donbasu, rekao je za RIA Novosti vojni ekspert, potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- Tokom oslobodilačkih akcija naših trupa u rejonu naselja Časov Jar, jedinice Oružanih snaga Rusije zauzele su povoljnije linije i položaje, što je omogućilo da se istočna periferija naselja zauzme pod kontrolom vatre - rekao je Maročko, pozivajući se na sopstvene izvore.

Prema njegovim rečima, neki od ukrajinskih položaja su u direktnoj vidljivosti, a dejstva neprijatelja mogu se posmatrati bez optičkih instrumenata.

Foto: Reuters/Printscreen/Deep State/Twitter

 

- Ova činjenica je znatno otežala ukrajinskoj komandi snabdevanje i obezbeđenje prednjih položaja, kao i izvođenje borbenih dejstava - objasnio je sagovornik agencije.

Portparol 26. artiljerijske brigade Ukrajine, Oleg Кalašnjikovm navodi da je Časov Jar trenutno glavna meta Rusa na tom delu fronta i da je istovremeno u opasnosti i obližnje naselje Кonstantinovka.

- Situacija je prilično komplikovana, ruska armija ne odustaje od pokušaja da juriša gde god je to moguće, jednostavno traže našu slabu tačku. Glavni napori Rusa su umereni na naselja Bogdanovsko i Ivanovsko. Takođe se nastavljaju značajne borbe kod Кleščejevke i Andrejevke - rekao je Кalašnjikov.

Artiljerija ruskih snaga kod Bahmuta prema njegovim rečima radi skoro danonoćno. Kalašnjikov smatra da Rusi neće odustati od daljih pokušaja napredovanja u pravcu Časovog Jara.

- Ne bih rekao da mogu da imaju neki značajniji uspeh - rekao je Кalašnjikov.

Napredovanje ruskih trupa ka Časovom Jaru potvrđuje i Institut za proučavanje rata iz Vašingtona koji navodi da su Rusi probili liniju fronta južno od Bogdanovke i severno od Кleščejevke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija