• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

28.03.2024

13:50

Šef ruskih obaveštajaca odjurio kod odanog saveznika, pala odluka koji menja budućnost

Reuters/AP

Vesti

Šef ruskih obaveštajaca odjurio kod odanog saveznika, pala odluka koji menja budućnost

Podeli vest

Direktor Spoljnoobaveštajne službe Ruske Federacije Sergej Nariškin boravio je u poseti Severnoj Koreji od 25. do 27. marta, a u Pjongjangu su održani detaljni pregovori sa ministrom državne bezbednosti te zemlje Li Čang Daeom o jačanju saradnje u borbi protiv špijunaže, saopštila je Spoljna obaveštajna služba Rusije.

- Razgovarano je o međunarodnoj situaciji i osiguravanju regionalne bezbednosti i produbljivanja rusko-severnokorejske interakcije u uslovima pokušaja povećanja pritiska spoljnih sila - navodi se u saopštenju.

Pojašnjava se da su pregovori protekli u toploj, prijateljskoj atmosferi i demonstrirali jedinstvo pristupa problemima o kojima se razgovaralo.

Bilateralna razmena između Ruske Federacije i Severne Koreje intenzivirana je u drugoj polovini 2023. godine, nakon samita lidera Severne Koreje Kim Džong Una i ruskog predsednika Vladimira Putina u septembru prošle godine.

Foto: EPA

Sergej Nariškin

Pregovori sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom održani su 13. septembra na kosmodromu Vostočni. U oktobru je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posetio Severnu Koreju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija