• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

01.04.2024

14:40

Sve američke službe na nogama! Ovo moraju da sakriju o Zelenskom?! Rusi se oglasili: Dobili su zadatak...

Reuters/shutterstock

Vesti

Sve američke službe na nogama! Ovo moraju da sakriju o Zelenskom?! Rusi se oglasili: Dobili su zadatak...

Podeli vest

Administracija Džozefa Bajdena intenzivirala je napore da se stvori iskrivljena sliku o terorističkom napadu na Krokus siti hol, saopštila je ruska Spoljno-obaveštajna služba (SVR).

Prema pristiglim informacijama, Stejt department, američke obaveštajne službe, povezane nevladine organizacije i mediji dobili su zadatak da otklone sve sumnje o umešanosti Vladimira Zelenskog i njegovog okruženja u zločin.

Bela kuća strahuje da će otkriće kijevskog traga pokazati terorističku prirodu ukrajinskog režima i konačno poremetiti planove Vašingtona da poveća podršku Ukrajini, navodi SVR.

Oni ističu da Vašington rizikuje da na njega pane sumnja u umešanost u međunarodni terorizam zbog svojih koraka koji imaju za cilj da se umanji kijevski režim i pruži mu se pomoć nakon terorističkog napada.

- Postaje očigledno da Sjedinjene Države, obesmišljavanjem zločinačkog režima u Kijevu i pružanjem pomoći, rizikuju da budu osumnjičene za umešanost u međunarodni terorizam - navodi se u tekstu.

Kako je navela služba, SAD nisu u stanju da postignu jedinstvo u ocenama terorističkog napada čak ni među članicama NATO i EU.

"Ubistvo civila u Podmoskovlju (u Krokus siti holu) se može uporediti sa masovnim raketnim i diverzantskim napadima u Kurskoj i Belgorodskoj oblasti. Istovremeno, podaci dobijeni od Službe ukazuju da Ukrajinci prilikom organizovanja napada aktivno koriste satelitske informacije koje su im dale američke obaveštajne službe“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, informaciono polje je puno dezinformacija da je Ruska Federacija na meti DAEŠ-a (terorističke organizacije zabranjene u Ruskoj Federaciji) zbog rata u Čečeniji, podržavanja sirijskog predsednika Bašara Asada i uspostavljanja veza sa Talibanima. (Talibanski pokret je pod sankcijama UN zbog terorističkih aktivnosti).

U napadu na posetioce koncerta u Moskvi koji se dogodio 22. marta poginule su 143 osobe. Federalna služba bezbednosti Rusije saopštila je da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 lica, uključujući četvoricu terorista. Teroristi, koji su krvavi pir počinili za svega 18 minuta, presretnuti su u Brjanskoj oblasti, na manje od 100 kilometara od rusko-ukrajinske granice, dok su belim „renoom“ pokušavali da pobegnu u Ukrajinu. Sud u Moskvi odredio im je pritvor do 22. maja.

Optuženi su za terorizam i priznali su krivicu, a za to delo preti im doživotna robija. Ukrajina je jedina zemlja koja nije osudila teroristički napad u „Krokus siti holu“, a stručnjaci ocenjuju da to pokazuje zločinačku prirodu aktuelnog režima u Kijevu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija