Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.04.2024

07:26

Rusi ušli u predgrađe Časovog Jara i šokirali se! "Spremali su se za ovo"!

Tanjug/AP

Vesti

Rusi ušli u predgrađe Časovog Jara i šokirali se! "Spremali su se za ovo"!

Podeli vest

- Ruske oružane snage ušle su u predgrađe Časov Jar u Donjeckoj Narodnoj Republici, neprijatelj je za godinu dana podigao ozbiljna utvrđenja u gradu, njegova teritorija je minirana - rekao je za RIA Novosti savetnik šefa DNR Denisa Pušilina Jan Gagin.

- Od naših pozicija do samog grada, do Časog Jara, ostalo je još oko pola kilometra, ali je, u principu, otprilike to... Recimo da smo već u predgrađu - rekao je.

Prema Gaginovim rečima, neprijatelj je izgradio prilično ozbiljno utvrđeno područje u samom gradu, tako da ruske snage kontrolisano napreduju, a glavni zadatak je zaštita ljudstva.

Prema Gaginovim rečima, u gradu su izgrađena inženjerska utvrđenja, teritorija je minirana, zbog čega je ofanziva postepena.

- Moramo da shvatimo da se neprijatelj povukao u Časov Jar nakon našeg zauzimanja Artjomovska (ukrajinski Bahmut, prim. prev.). Postoje i inženjerska utvrđenja i minska polja. Neprijatelj se ozbiljno ukopao za to vreme, pripremali su se - objasnio je sagovornik agencije.

Gagin je dodao da je ruska vojska blizu preuzimanja vatrene kontrole nad svim putevima snabdevanja grupe Oružanih snaga Ukrajine u Časovom Jaru i ometanja njihove logistike.

- Postoji nekoliko puteva, s obzirom na to da su sada naša artiljerija i avijacija počele da stižu upravo do ovih puteva, zahvaljujući tome, Časov Jar bi zaista mogao da izgubi značaj kao transportno čvorište za grupu ukrajinskih trupa na ovom sektoru fronta - rekao je on, napominjući da će tokom vremena Oružane snage Ukrajine izgubiti priliku da snabdevaju trupe.

Dan ranije je Ministarstvo odbrane Rusije izvestilo da su na donjeckom pravcu borci grupe trupa Jug zauzeli povoljnije položaje. Porazili su ljudstvo i tehniku 24., 28. i 53. mehanizovane, 5. jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine, kao i 241. brigadu teritorijalne odbrane kod Časovog Jara, Kurdjumovke i Krasnogorovke u DNR.

Istog dana, načelnik gradske vojne uprave Časovo jar Sergej Čaus, koga je postavio Kijev, rekao je da je situacija u Časovoj Jaru u četvrtak bila "najteža" zbog intenziviranja ofanzive ruske vojske.

Bivši zamenik sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine Sergej Krivonos rekao je u sredu da je položaj ukrajinske vojske u okolini grada Časov Jar u pravcu Bahmuta izuzetno težak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15