• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Mediji

12.04.2024

22:19

Džonson o padu Kijeva! Nestao američki ratni izveštač! Poljske snage već u zoni borbenih dejstava

Tanjug/AP

Vesti

Džonson o padu Kijeva! Nestao američki ratni izveštač! Poljske snage već u zoni borbenih dejstava

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 779. dan.

Boris Džonson o padu Kijeva

Pad Kijeva bio bi katastrofa za Zapad, izjavio je bivši britanski premijer Boris Džonson, prenosi list „Telegraf“.

„Ako (Rusi) zauzmu Kijev, mislim da bi to bila apsolutna katastrofa za Zapad, katastrofa za Ameriku i za bilo koji koncept američkog liderstva“, rekao je Džonson.

Takođe je dodao da se „moli“ za to da SAD odobre Ukrajini paket pomoći od oko 60 milijardi dolara.

„Situacija je sumorna, kašnjenje je užasno“, smatra Džonson.

Istovremeno je ocenio da „haotično povlačenje Zapada iz Avganistana 2021. godine ne bi bilo ništa u poređenju sa tim da Rusija pobedi u Ukrajini“.

Ima poginulih i ranjenih nakon udara na Kupjansk

Ruska vojska izvela je udar na Kupjansk u Harkovskoj oblasti, ima i poginulih i ranjenih, a među njima su i pripadnici ukrajinske nacističke jedinice „Kraken“, saopštio je koordinator ilegalaca u Nikolajevu Sergej Lebedev.

Nestao američki ratni izveštač

U Donjecku je nestao američki ratni izveštač Rasel Bentli, saopštila je policija DNR. On je radio i za Sputnjik i redakcija sarađuje sa operativnim službama u potrazi za njim.

Kako se navodi, Bentli je 8. aprila otišao u nepoznatom pravcu i od tada se ne zna gde se nalazi.

Policija je na Telegramu objavila i informacije o njegovom izgledu:

"Između 60-65 godina, visina 180-185 centimetara, jake telesne građe, sive oči, kratka seda kosa. Obučen u crnu majicu, kamuflažne pantalone, čizme, nosio je zelenu torbu."

Britanski ministar hoće da ubrza raspoređivanje laserskog oružja 

Britanski ministar odbrane Grant Šeps izjavio je da želi da ubrza raspoređivanje laserskog oružja dalekog dometa „Dragon fajer“ radi njegove potencijalne predaje Ukrajini.

Prema njegovim rečima, oružje može imati „ogromne posledice“ po ukrajinski sukob. On je naveo da se ovo oružje može rasporediti na kopnu, kao i na brodovima i dronovima.

Istovremeno, Šeps je istakao da će razmotriti ubrzavanje procesa uvođenja u upotrebu „Dragon fajer“ „kako bi ga, verovatno, Ukrajinci dobili“.

Prema informaciji „Skaj njuz“ televizijskog kanala, prvobitno je oružje trebalo da bude stavljeno u upotrebu 2032. godine, mada sada Ministarstvo odbrane Britanije planira da ga rasporedi 2027. godine.

Poljske snage već u zoni borbenih dejstava!

Poljska priprema svoje snage za slanje kontingenta u Ukrajinu, oni dolaze u zonu borbenih dejstava u malim grupama predstavljajući se kao plaćenici, rekao je lider zaporoškog pokreta "Zajedno s Rusijom" Vladimir. Rogov. Kako je precizirao, poljski vojnici najčešće dolaze u četama na mesec i po dana a potom se menjaju.

 

Rusi su upravo objavili šokantan tajni dokument, načelnik NKVD izneo zapanujuću informaciju - kakav je ovo udarac za Pariz

 

Kimakovski: Preokret na svim pravcima!

Na svim pravcima u Donjeckoj Narodnoj Republici došlo je do preokreta u korist ruskih snaga, to potvrđuju razmere svakodnevnog napredovanja trupa, rekao je za RIA Novosti savetnik šefa DNR Igor Kimakovski.

On je rekao da se, između ostalog, oslanja i na informacije koje dobija od sina, koji je na liniji borbenog dodira.

- Po nekom oružju smo superiorniji od neprijatelja, ponekad i desetine puta, zato sam optimista i danas mogu da kažem da je to prekretnica (u korist Rusije). Prema rečima naših momakastići ćemo do ustavnih granica Donjecke Narodne Republike - rekao je Kimakovski, napominjući da je to potvrđeno i borbenim izveštajima.

Ranije je savetnik šefa DNR javio da ruske trupe napreduju kod Marjinke u Donjeckoj Narodnoj Republici, što im otvara operativni prostor u nekoliko pravaca odjednom. Takođe je naveo da se neprijatelj pritiska na svim pravcima, uključujući Ugledar, Krasnogorovku i okolinu Avdejevke, Artemovska i Časova Jara.

Prva ovogodišnja isporuka Su-35 ruskom vazduhoplovstvu:

 

 

 

 

Užas! Zapad u ovo hoće da uvuče Putina i Rusiju?! Moskva neće mirno gledati: Shvatili da sledi poraz, pa smislili pakleni plan!

 

Vazduhoplovstvo: Oborili smo 16 dronova!

Ukrajinske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su 16 od 17 bespilotnih letelica tipa "šahid" koje je Rusija lansirala preko noći, izvestilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo 12. aprila.

 

Kako sad?! Svima je jasno šta će Putin uraditi! Britanci i Francuzi u stanju šoka: Ako mu dozvolimo da ovde pobedi...




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šta se sprema u Švajcarskoj: Bez Rusije!
BLIŽI SE KRAJ

Šta se sprema u Švajcarskoj: Bez Rusije!

U Švajcarskoj se izvode pripremni radovi za mirovnu konferenciju u Ukrajini, a datum i mesto biće naknadno objavljeni, rekao je za RIA Novosti portparol švajcarskog ministarstva spoljnih poslova Pjer-Alen Elšinger.

12.04.2024

06:15

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija