• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.04.2024

22:12

Izrael: Spremni smo!

Reuters

Vesti

Izrael: Spremni smo!

Podeli vest

Izraelski sistemi protivvazdušne odbrane su u stanju pripravnosti

Izraelski sistemi protivvazdušne odbrane su u visokoj pripravnosti - izjavio je portparol vojske nakon potvrde lansiranja drona iz Irana

Ministar odbrane Joav Galan rekao je da je Izrael spreman za mogući iranski napad, nakon što je Teheran zapretio odmazdom zbog navodnog izraelskog napada na bazu njegove ambasade u Damasku.

- Poslednjih dana smo ojačali naše odbrambene i ofanzivne linije i odlučni smo da preduzmemo sve neophodne mere da odbranimo građane Države Izrael - rekao je Galant i dodao da pažljivo prate planirani napad Irana.

On je dodao da su zajedno sa partnerima, na čelu sa Sjedinjenim Državama, unapredili svoje sposobnosti na kopnu, moru i vazduhu i u upravljanju obaveštajnim službama. On je Iran nazvao terorističkom državom i poručio javnosti da se pridržava izdatih instrukcija. Izraelske oružane snage su u punoj pripravnosti i izdale su uputstva javnosti zbog straha od iranskog napada.

Nastava u školama i druge obrazovne aktivnosti su otkazane

Objavljujući uputstva na televizijskom brifingu, portparol vojske Danijel Hagari rekao je da je desetine borbenih aviona u vazduhu u stanju pripravnosti. Školska nastava i druge obrazovne aktivnosti se otkazuju, kao i kampovi i organizovane ekskurzije od nedelje pa nadalje, rekla je Hagari novinarima. Nedeljom počinju dvonedeljni školski raspust za jevrejski praznik Pashe.

Vojne tenzije na Bliskom istoku rastu nakon navodnog izraelskog vazdušnog napada na kompleks iranske ambasade u sirijskoj prestonici Damasku početkom aprila. Iransko državno rukovodstvo zapretilo je osvetom. Zbog toga je izraelski ministar spoljnih poslova Izrael Kac odložio posetu Austriji i Mađarskoj planiranu za nedelju.

Njegova kancelarija saopštila je u subotu uveče da je putovanje, tokom kojeg je Kac planirao da se sastane sa svojim kolegama u obe zemlje i, između ostalih, austrijskim kancelarom Karlom Nehamerom i mađarskim predsednikom Tamašem Suljokom, odloženo "do daljeg".

Sve najnovije informacije o ratu na Bliskom istoku možete pratiti u specijalnoj emisiji na Informer TV.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija