• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

17.04.2024

06:15

Šokantne vesti za Ukrajinu! Borelj saopštio najgore: Zapad će braniti Izrael, a vas...

Shutterstock

Vesti

Šokantne vesti za Ukrajinu! Borelj saopštio najgore: Zapad će braniti Izrael, a vas...

Podeli vest

Zapad ne može da pruži istu podršku Ukrajini u zaštiti od dronova kao Izraelu, jer se uslovi veoma razlikuju, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj na kraju video-konferencije ministara spoljnih poslova Evropske unije.

- Iranski napadi protiv Izraela odigravali su se iznad baza Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Britanije i Jordana. Zato su te zemlje odreagovale u okviru samoodbrane. Ali, u Ukrajini nema ovih baza. Zato ne možemo pružiti istu takvu pomoć, okolnosti su potpuno drugačije - rekao je on, odgovarajući na relevantno pitanje novinara.

On je dodao da zapadne zemlje ne bi mogle da izgrade PVO sistem za Ukrajinu analogan izraelskoj „Gvozdenoj kupoli“.

- Treba razumeti da je sistem ‘Gvozdena kupola’ stvaran decenijama. Čak iako bismo imali resurse (za stvaranje takvog sistema u Ukrajini), to ne bi bilo moguće uraditi u kratkom roku - rekao je on odgovarajući na pitanja ukrajinskih novinara.

Istovremeno, šef evropske diplomatije je priznao da bi na mestu ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog takođe tražio pomoć.

Borelj je, takođe, podsetio da će tema isporuke PVO sredstava Kijevu biti izneta na dnevni red sednice ministara spoljnih poslova i odbrane EU, koja će se održati 22. aprila u Briselu.

Iran je uveče 13. aprila lansirao bespilotne letelice i rakete na Izrael, nazivajući akciju odgovorom na „brojne zločine“, među kojima je i napad Izraela na iranski konzulat ambasade u Damasku. Iranski državni mediji navode da su ciljevi napada na Izrael bili vojni objekti.

Izraelske odbrambene snage su saopštile da su presrele 99 odsto od oko 300 iranskih raketa koje su letele ka zemlji, a pričinjena je manja šteta u vazdušnoj bazi Nevatim.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Nije kometa! Šta je ovo Putin lansirao?! Neviđen muk na Zapadu, svet gleda i ne veruje: Ovo ne bi smelo da postoji!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Nije kometa! Šta je ovo Putin lansirao?! Neviđen muk na Zapadu, svet gleda i ne veruje: Ovo ne bi smelo da postoji!

Nova balistička raketa koju je nedavno testirala Rusija izazvala je neviđen muk na Zapadu. Smatra se da je novo oružje sposobno da izbegne otkrivanje zahvaljujući svojim nepredvidivim manevrima. Projektil je lansiran prošle nedelje sa poligona Кapustin Jar ostavljajući za sobom neobičan trag dima. Na društvenim mrežama su se pojavili i navodi da se zapravo radi o kometi koja prolazi pored naše planete, međutim, ispostavilo se da je u pitanju nešto sasvim drugo.

17.04.2024

06:00

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!
Politika

Popović: Nastavićemo da jačamo vladavinu prava!

Ministarka pravde Maja Popović istakla je danas da će nastaviti sa jačanjem vladavine prava i povećanjem efikasnosti pravosuđa kako bi građani mogli da zaštite svoja prava u sudskim postupcima u razumnom roku.

30.04.2024

15:42

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!
Politika

Dodik: U SBUN će se večeras čuti istina i činjenice!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na sednici Saveta bezbednosti UN izneti istinu i činjenice koje ne žele da čuju samo oni koji ruše dejtonsku BiH.

30.04.2024

15:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija