• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

03.05.2024

08:11

Englez se zaleteo na Rusiju, Rojters odmah povukao intervju! Zbog ovih reči nastao skandal o kojem priča ceo svet!

reuters/tanjug

Vesti

Englez se zaleteo na Rusiju, Rojters odmah povukao intervju! Zbog ovih reči nastao skandal o kojem priča ceo svet!

Podeli vest

Agencija Rojters je na svom sajtu objavila da je povukla članak sa izjavom britanskog ministra spoljnih poslova Dejvida Kamerona da ukrajinske oružane snage imaju pravo da napadnu rusku teritoriju.

"Saopštenje agencije Rojters da britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron obećava pomoć Ukrajini povučen je zbog revizije nekih detalja u materijalu. Revidirana verzija materijala biće objavljena u dogledno vreme", navodi se na sajtu agencije.

Britanski ministar spoljnih poslova je u intervjuu za agenciju izjavio da Ukrajina ima pravo da britanskim oružjem gađa ciljeve unutar Rusije.

"Kada Rusija gađa (ciljeve) unutar Ukrajine, možete razumeti zašto Ukrajina oseća potrebu da osigura da se brani", dodao je britanski ministar.

On je obećao da će Velika Britanija nastaviti da pruža pomoć Ukrajini od 3 milijarde funti (3,74 milijarde dolara) koliko god bude potrebno.

"Davaćemo 3 milijarde funti svake godine onoliko dugo koliko bude potrebno. Upravo smo potpuno iscrpli sve što možemo u pogledu isporuka vojne tehnike. Deo ove (tehnike) zapravo stiže u Ukrajinu u trenutku dok sam ja ovde", dodao je Kameron.

Ranije je portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio da bi Moskva preferirala da Vašington pozove Kijev ne samo da prekine napade na energetske objekte u Rusiji, već uopšte da odustane od terorističkih aktivnosti, pre svega na stambene zgrade. Njegov komentar bio je odgovor na članak u listu Fajnenšel tajms u kojem se navodi da američka administracija zahteva da Kijev prekine sa napadima na rusku energetsku infrastrukturu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija