• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.05.2024

22:30

"Zapad je sj*ban, već nas j**u, zar ne"? Džonsonov savetnik rekao ono o čemu svi ćute: Tikvan Zelenski nas je nasamario

Reuters/shutterstock

Vesti

"Zapad je sj*ban, već nas j**u, zar ne"? Džonsonov savetnik rekao ono o čemu svi ćute: Tikvan Zelenski nas je nasamario

Podeli vest

Bivši šef kampanje za Bregzit kaže da se Zapad "zaje**o" podržavajući Ukrajinu.

Bivši glavni savetnik nekadašnjeg britanskog premijera Borisa Džonsona Dominik Kamings ocenio je, biranim rečima, da je Zapad napravio ogromnu grešku podržavajući Ukrajinu.

Zapad "nikada nije trebalo da ulazi u celu tu glupu situaciju", rekao je Kamings - koji je predvodio britansku kampanju za izlazak iz Evropske unije - u intervjuu za list "Aj" i dodao sankcije Rusiji imale veći uticaj na evropsku politiku nego na Moskvu.

Bivši Džonsonov savetnik, koji je, za razliku od nekadašnjeg šefa, vrlo kritičan prema podršci Kijevu, nije ostao dužan ni Vladimiru Zelenskom i njegovim paralelama između sukoba u Ukrajini i Drugog svetskog rata.

"Ovo nije repriza 1940. sa tikvanom Zelenskim kao čerčilijanskim autsajderom", rekao je on.

"Cela ova ukrajinska korumpirana mafijaška država nas je u suštini sve nasamarila i svi ćemo biti sje***i", rekao je on. "Već sad nas j**u, zar ne?"

Foto: EPA

 

Kamings je ocenio i da je sukob samo ojačao savez Rusije i Kine, rekavši da je Zapad "gurnuo Rusiju u savez sa najvećom svetskom proizvodnom silom".

Prema njegovim rečima Zapad nije uspeo da pošalje ruskom predsedniku Vladimiru Putinu signal vredan pažnje koji bi ga odvratio od "invazije" na drugu zemlju.

"Koju smo mu lekciju naučili? Lekcija koju smo naučili Putina je da smo mi gomila totalnih j****ih šaljivdžija", rekao je Kamings i dodao da je sukob u Ukrajini "preneo čitavom svetu kakva smo gomila klovnova".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!
Live TV

23. maj - dan odluke! Dok se pripremamo za sednicu u Savetu bezbednosti UN, Kurti divlja po Kosovu!

Najnovija vest stigla je iz južne srpske pokrajine. Policija je ušla u ekspozituru Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici. Kolona oklopnih vozila kreće se ka Leposaviću. U emisiji "Info dan" gost je bio Demo Beriša, predsednik Matice Albanaca u Srbiji koji je govorio o neprestanim napadima na Srbe od strane Vlade Aljbina Kurtija, ali i o potencijalnom donošenju sramne rezolucije o Srebrenici.

20.05.2024

16:20

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija