• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN/Daily-mail

14.05.2024

18:06

Narko-bosa oslobodili tokom transporta! Filmsko bekstvo opasnog zatvorenika u Francuskoj

Reuters

Vesti

Narko-bosa oslobodili tokom transporta! Filmsko bekstvo opasnog zatvorenika u Francuskoj

Podeli vest

Najmanje dva zatvorska čuvara su ubijena, a dvojica su ranjena kad su maskirani napadači napali policijski kombi koji je prevozio francuskog narko-bosa Muhameda Amru (30), na naplatnoj rampi u opštini Inkarvil u departmanu Er u Normandiji. Zatvorenik je tako oslobođen i zajedno sa napadačima je pobegao, a stotine policajaca sada tragaju za njima.

Amra, čiji je nadimak Muva, prevožen je iz zatvora u Ruanu u sud u Evreu na završno saslušanje po poslednjoj optužbi za krađu. 

Napadač ranjen

U pitanju je čovek koji je pre toga imao čak 13 optužnica, uključujući i jednu za pokušaj ubistva i jednu za kidnapovanje, a smatra se šefom velike narko-mreže u Francuskoj.

Kako lokalni mediji izveštavaju, zaseda je bila postavljena na naplatnoj rampi u Inkarvilu. Kombi u kojem je Amra bio sa četiri čuvara stao je na rampi, nakon čega je u njega direktno udario crni džip "pežo". Iz njega su izleteli maskirani napadači i otvorili vatru na čuvare iz pušaka, najverovatnije "kalašnjikova". Uspeli su da ubiju dvojicu i teško rane druga dva čuvara. Uprkos teškim povredama, stražari su uzvratili vatru, te je jedan od napadača ranjen. Ipak, zločinci su uspeli da oslobode Amru, koji je pobegao sa njima.

Sa mesta zločina odvezli su se u dva automobila - belom "audiju" A5 i BMW-u serije pet. "Audi" je u obližnjem mestu Vatevil kasnije nađen zapaljen, a narko-bosu i njegovim pomoćnicima se tu izgubio svaki trag.

Foto: Printskrin video

Narko-bos Muhamed Amra slovi za jednog od najopasnijh kriminalaca u Francuskoj

 

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen saopštio je da je pokrenuta velika potraga za nepoznatim napadačima i narko-bosom.

- Upotrebljavamo sva sredstva da ti zločinci budu pronađeni. Prema mom uputstvu, mobilisano je nekoliko stotina policajaca i žandarma - napisao je Darmanen na platformi Iks.

 

 

Ministar pravde Erik Dipon-Moreti rekao je da su dvojica povređenih policajaca u kritičnom stanju.

- Apsolutno sve ćemo učiniti da pronađemo počinioce ovog gnusnog zločina - rekao je Dipon-Moreti.

Šok za sve

Oglasio se i francuski predsednik Emanuel Makron.

- Napad, koji je koštao života agente zatvorske uprave, šok je za sve nas. Nacija stoji uz porodice stradalih, povređenih i njihove kolege. Činimo sve da pronađemo počinioce ovog zločina kako bi pravda bila zadovoljena u ime francuskog naroda. Bićemo nepokolebljivi - napisao je Makron na Iksu.

Francuski mediji izveštavaju da imena ubijenih i ranjenih stražara još nisu poznata, ali da se zna da je život izgubio i jedan koji je imao samo 21 godinu. On je iza sebe ostavio dvoje male dece.

Pokušao da pobegne iz ćelije

Prema navodima francuskih medija, Muhamed Amra, zvani Muva, pokušao je u nedelju da pobegne iz svoje ćelije u zatvoru. Nije navedeno kako je tačno to pokušao da uradi, ali je istaknuto da je odmah nakon toga stavljen u samicu i pod strog nadzor.
Uprkos tome, zatvorske vlasti se očigledno nisu nadale da će pobeći tokom transporta u sud.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Bitka za Srbiju se nastavlja! Predsednik Vučić danas u Briselu sa zvaničnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

06:59

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija