• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

14.05.2024

22:13

(VIDEO) Šok snimak! Ruski dronovi uništavaju NATO artiljeriju u Ukrajini! Ni dugmići nisu ostali!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) Šok snimak! Ruski dronovi uništavaju NATO artiljeriju u Ukrajini! Ni dugmići nisu ostali!

Podeli vest

Ruski dronovi su uništili su najmanje dva ukrajinska samohodna topa u oblasti Harkov, koja je poslednjih dana postala poprište žestokih borbi, navodi se u nekoliko video snimaka koji kruže društvenim mrežama.

Ruski Telegram kanal Nordvind je u petak objavio da je bespilotna letelica Lancet kamikaza uništila potpuno novu SPG 2S22 Bogdana kalibra 155 mm u blizini naselja Borščevaja, nekih 20 kilometara  severno od Harkova. Ovi SPG-OVI mogu da koriste granate standarda NATO-a i pogađaju ciljeve udaljene do 50 km.

Prema Nordvindu, Ukrajina ima samo nekoliko takvih samohodnih topova, a "Bogdana" sa snimka je uspela da ispali samo jedan metak pre nego što je uništena.

Kanal je objavio i video snimak iz vazduha, na kojem se vidi kako vozilo juri seoskim putem. Potom se vidi kako haubica već stoji i spremna je za borbu, a onda i puca, dok nekoliko ukrajinskih vojnika juri okolo.

SPG zatim direktno pogađa nešto što izgleda kao ruska bespilotna letelica, a vatra i dim izbijaju iz vozila. Sudbina posade je nejasna.

 

 

Međutim, izgleda da ovo nije jedini SPG Bogdana koji su ruske snage uništile u Harkovskoj oblasti. Snimak koji je u utorak podelio Telegram kanal Arhanđeo Spetsnaz Z prikazuje još jednu Bogdanu koja traži sklonište u malom šumarku okruženom nečim što izgleda kao pešadijski rovovi ili protivtenkovski rovovi.

Šumu tada pogađa dron i izbija požar tamo gde se SPG sklonio. Vozilo, koje je već u plamenu, tada se vidi kako napušta svoju poziciju i kreće niz put, na kraju se zaustavlja dok vatra i dalje besni.

U međuvremenu, Telegram kanal Voenarcher sugerisao je da je Ukrajina možda izgubila čak tri Bogdane u tom sektoru, pozivajući se na drugi video koji prikazuje tinjajući SPG napušten na ivici puta negde u Harkovskoj oblasti. Nejasno je, međutim, da li je ovaj konkretan SPG isti onaj koji je viđen u prethodnim video snimcima ili novi.

 

 

Bespilotne letelice Lancet, koje su prvi put predstavljene 2019. godine, ruske trupe uveliko koriste za gađanje teškog ukrajinskog oklopa. I zapadni i ukrajinski zvaničnici opisali su bespilotnu letelicu kao jedno od najmoćnijih vojnih oruđa u arsenalu Moskve.

Video snimci uništavanja ukrajinskih haubica stižu u trenutku kada je Rusija izvršila seriju napada na oblast Harkov. Moskva je prijavila zauzimanje nekoliko naselja u toj oblasti. Ukrajina je rasporedila rezerve u tom sektoru, ali Kiril Budanov, šef kijevske vojne obaveštajne službe, opisao je ukupnu situaciju kao kritičnu i "na ivici".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)
EURO 2024

Portugal je u osmini finala! Turci dali najbizarniji autogol (VIDEO)

Portugal je u osmini finala Evropskog prvenstva! Fudbaleri Portugala plasirali su se u osminu finala kontinentalnog takmičenja, nakon što su u 2. kolu grupe F savladali Tursku 3:0 (2:0). Golove su dali Bernardo Silva u 22. minutu, zatim je u 29. minutu Samet Akajdin postigao bizaran autogol, a konačnih 3:0 postavio je Bruno Fernandeš u 56. minutu.

22.06.2024

19:54

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija