• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.05.2024

11:33

Šok! "Pogledajte gde su ruke Ficovih telohranitelja!" Frapantni detalji snimka atentata na premijera Slovačke! (VIDEO)

printscreen

Vesti

Šok! "Pogledajte gde su ruke Ficovih telohranitelja!" Frapantni detalji snimka atentata na premijera Slovačke! (VIDEO)

Podeli vest

Slovački premijer Robert Fico teško je ranjen je kada je na njega pucano u gradu Handlova, udaljenog 150 kilometara od Bratislave, a pojavio se i snimak momenta kada atentator Juraj Cintula (71) vadi pištolj i ispaljuje pet metaka na Fica.


Cintula se nalazio u grupi ljudi koja je želela da podzravi premijera u gradu Handlova kada je mirno izvadio pištolj i poceo da puca.

Stučnjaci za bezbednost naglašavaju da ih najviše čudi činjenica da je Cintula imao vremena da mirno podigne ruku u kojoj je držao pištolj, prebaci je preko zaštitne ograde i počne da puca na Fica, pred brojnim obezbeđenjem koje je u prvom trenutku kao hipnotisano gledalo šta radi.

"Dok već svi vide da napadač ima pištolj, pogledajte gde su ruke telohranitelja! Spuštene!", samo je jedan od komentara na skandalozno postupanje Ficovog obezbeđenja.

Fico je hospitalizovan, a napadač je uhapšen. Pucnjava se dogodila ispred Doma kulture, gde se prethodno održavala sednica vlade, a nakon što je Fico izašao i prišao okupljenima da ih pozdravi.

Svedoci navode da je obezbeđenje podiglo premijera sa zemlje, ubacilo ga u automobil i odvezlo ga u bolnicu.

 

 

Sednica parlamenta je prekinuta na neodređeno vreme, javlja Denník N.

Policija je uhvatila atentatora i pritvorila, a potom je ograđeno područje gde se desio atentat. Dom kulture je evakuisan, a obezbeđenje se pobrinulo za sigurnost ostalih članova Vlade, prenosi Denik N.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija