• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RIA

19.05.2024

10:20

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Printskrin video

Vesti

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Podeli vest

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

U subotu se hiljade aktivista okupilo u centru Tel Aviva kako bi zahtevali prevremene izbore i hitan dogovor o oslobađanju izraelskih talaca koji se drže u Pojasu Gaze više od sedam meseci. Protest je održan je u blizini kompleksa vladinih zgrada, gde se nalazi i sedište Ministarstva odbrane.

Po završetku dogovorenog protesta, grupa od stotinak prisutnih počela je da blokira saobraćaj u obližnjim ulicama. Okupljeni su ignorisali brojne zahteve policije da se raziđu, nakon čega su pripadnici reda upotrebili vodene topove i rasporedili konjičke jedinice. 

Policija je privela najmanje 15 aktivista zbog remećenja javnog reda i mira.

Pogledajte!

 

 

 

 

Protest je usledio usred "ćorsokaka" u pregovorima o prekidu vatre u Pojasu Gaze i zamene za oslobađanje talaca.

Izrael je 7. oktobra 2023. godine bio podvrgnut raketnom napadu iz Pojasa Gaze. Nakon toga, borci palestinskog pokreta Hamas ušli su u granična područja, otvorili vatru na vojsku i civile i uzeli više od 200 talaca. Prema podacima vlasti, poginulo je oko 1,2 hiljade ljudi.

Izraelske odbrambene snage pokrenule su operaciju Gvozdeni mačevi u Pojasu Gaze, koja je uključivala napade na civilne ciljeve. Izrael je najavio potpunu blokadu enklave, obustavljene su isporuke vode, struje, goriva, hrane i lekova. Prema podacima Ministarstva zdravlja Gaze, više od 35 hiljada ljudi je poginulo, a preko 79 hiljada je povređeno.

U noći 7. maja, kopnene snage ID ušle su u Rafu, koji se nalazi na granici sa Egiptom. Sam grad se smatra poslednjim uporištem Hamasa.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)
Live TV

Na čelu države imamo čoveka koji se domaćinski ophodi prema svemu! Postajemo jedan razvojni i društveni epicentar ovog dela sveta! (VIDEO)

Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta, Boško Vasiljević, analitičar i Andrijana Arnautović iz Srpske radikalne stranke gostovali su u specijalnom programu Informer TV. Govorili su o današnjem obraćanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića tokom kog je, između ostalog, pričao o eksploataciji litijuma u našoj zemlji.

24.06.2024

21:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)
EURO 2024

Sve je stalo u 90 minuta! Može li Srbija da pobedi Dansku? (ANKETA)

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra veče od 21.00 čas (Arena 1 premijum, RTS 1) odmeriće snage sa Danskom u meču 3. kola grupe C na Evropskom prvenstvu. Računica je prilično jasna - izabranici Dragana Stojkovića Piksija moraju da pobede da bi se plasirali među 16 najboljih na kontinentu. Verujete li im da mogu?

24.06.2024

16:05

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija