• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.05.2024

11:37

Upravo je stigla krucijalna vest iz Bratislave: Pozitivne prognoze, Fico više nije životno ugrožen!

Tanjug/AP

Vesti

Upravo je stigla krucijalna vest iz Bratislave: Pozitivne prognoze, Fico više nije životno ugrožen!

Podeli vest

Život slovačkog premijera Roberta Fica nakon pokušaja atentata više nije ugrožen, prognoze su pozitivne, saopštio je potpredsednik vlade zemlje i ministar odbrane Robert Kalinjak.

Kalinjak je rekao novinarima da su lekari na jutarnjem konzilijumu utvrdili da je premijer van životne opasnosti, ali da je njegovo stanje teško, prenosi portal ''aktuality''.

Lekari su, takođe, odlučili da Fico za sada ne bude prebačen iz bolnice u Banskoj Bistrici.

Slovački sud presudio je u subotu da Juraj Cintula, optužen za atentat  na Fica, bude zadržan u pritvoru. Preti mu kazna od 25 godina do doživotnog zatvora.

Podsetimo, kako je Informer već pisao, premijer Robert Fico bio je svestan kada je dopremljen u bolnicu i seća se momenata pružanja prve pomoći.

Tu informaciju obelodanio je novoizabrani predsednik Slovačke Peter Pelegrini.

Lekari ne planiraju da ponovo operišu Fica, a u ponedeljak će biti doneta odluka o njegovom prebacivanju u Bratislavu - rekao je tada Pelegrini.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)
Live TV

Službama bezbednosti i dubokoj državi nikako ne odgovara slobodan protok informacija! Neke od depeša Vikiliksa su nespretno iznesene! (VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se juče krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti. Na tu temu govorio je za Informer predsednik Lobista Srbije Nenad Vuković tokom gostovanja u "Info jutru".

27.06.2024

13:08

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija