• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

20.05.2024

12:10

Amerika prevarila Ukrajinu?! Putin trlja ruke, CIA agent užasnuo Kijev: Ono što je obećano, neće doći...

Reuters/shutterstock

Vesti

Amerika prevarila Ukrajinu?! Putin trlja ruke, CIA agent užasnuo Kijev: Ono što je obećano, neće doći...

Podeli vest

Američki vojno-industrijski kompleks, suprotno popularnom verovanju na Zapadu, nije sposoban da obezbedi Ukrajini dovoljan broj sistema protivvazdušne odbrane, izjavio je bivši agent CIA Lari Džonson u intervjuu za Jutjub kanal „Dialogue Works“.

- Najpre su naručili deset hiljada raketa. Ali mora da se razume da svaki put kada neprijateljska raketa uđe u vazdušni prostor, neophodno je ispaliti dve rakete 'patriot' da bi se raketa oborila. To znači da, ukoliko postoji 10 hiljada raketa, može da se obori pet hiljada. U redu, a koliko je Rusija ispalila raketa od početka specijalne operacije? Otprilike 7.450. Hjustone, imamo problem! - rekao je Džonson.

Prema njegovim rečima, SAD neće uspeti da isporuče Kijev planirani broj raketa čak i ako povećaju proizvodnju. Istovremeno, potencijal Oružanih snaga Rusije značajno prevazilazi vojne sposobnosti ukrajinske vojske, primetio je on.

- Ne znam odakle su ljudi dobili ovu ideju o pat poziciji. Ona podrazumeva da nijedna strana ne može da načini potez. To je najjednostavnija definicija. A Rusija ima mnogo poteza! Moskva može da poveća broj avijacije, sistema PVO, dronova, projektila i broj snaga. Šta Ukrajina može da uradi od ovoga? Ništa - zaključio je bivši agent CIA.

Ukrajinske vlasti su proteklih meseci više puta saopštavale o ozbiljnoj nestašici oružja i municije među Oružanim snagama. Prema rečima Vladimira Zelenskog, ukoliko se situacija ne promeni, Kijev će početi da predaje teritorije.

Kremlj je više puta isticao da pumpanje Ukrajine oružjem sa Zapada samo produžava sukob i ne doprinosi početku pregovaračkog procesa o njegovom okončanju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)
Live TV

Evropsko prvenstvo u fudbalu nije sport, to su gladijatori! Ćutanje UEFA je bruka za ovu organizaciju! (VIDEO)

Navikli smo na dvostruke aršine prema našoj zemlji. Hoće li uopšte doći do odgovora UEFA na vređanje Srba na stadionu utakmice između Hrvatske i Albanije. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" govorili su prof. dr Boris Bratina, sa Univerziteta u Kosovskoj Mitrovici i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM. Naknadno je u emisiju došao i Aleksandar Kovačević, ekspert za energetiku koji je komentarisao nestanak struje u regionu.

22.06.2024

09:32

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!
EURO 2024

Verujete li Piksiju? Hajde, barem još ovaj put!

Ispružio je kažiprst pravo, ka objektivima fotoaparata i kamera, kao da želi da se na taj način direktno obrati svakom navijaču, svakom Srbinu ponaosob! I poručio je:“Verujte u nas, jer mi verujemo u sebe. Pobedićemo Dance“. Nešto poput čuvenog plakata Ujka Sema kojim su Amerikance pozivali da se dobrovoljno prijave za odlazak u Prvi svetski rat.

22.06.2024

10:00

Fudbaler na meti rasista zbog Mesija!
Fudbal

Fudbaler na meti rasista zbog Mesija!

Kanadski fudbaler Mojze Bombito dobio je brojne uvrede na rasnoj osnovi putem društvenih mreža, posle njegovog starta na kapiten reprezentacije Argentine Lionelu Mesiju tokom utakmice na Kupu Amerike.

22.06.2024

08:33

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija