• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Izvestia

21.05.2024

23:30

Ludilu Britanaca nema kraja, optužili Rusiju da stoji iza atentata na Fica! Zaharova odmah reagovala, ovo je bilo brutalno!

EPA/printscreen

Vesti

Ludilu Britanaca nema kraja, optužili Rusiju da stoji iza atentata na Fica! Zaharova odmah reagovala, ovo je bilo brutalno!

Podeli vest

Optužbe za umešanost Rusije u pokušaj ubistva slovačkog premijera Roberta Fica su ludilo, poručila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. Ona je reagovala na tvrdnje britanskog tabloida Tajms koji smatra da Rusija stoji iza pokušaja ubistva premijera Slovačke Roberta Fica.

- Kolumnista i dopisnik publikacije u Bratislavi, Piter Konradi, podelio je ovaj napad ludila - napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Pokušaj atentata na Roberta Fica dogodio se 15. maja nakon sednice vlade, kada je nn premijera pucao 71-godišnji Juraj Cintula iz grada Levice.

Šef slovačkog Ministarstva unutrašnjih poslova Matuš Šutaj-Eštok rekao je 16. maja da je napadač priznao policiji da je njegov pokušaj na Fica politički motivisan

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je incident monstruoznim zločinom koji ne može imati nikakvo opravdanje. Pokušaj atentata osudili su i zvanični predstavnik Ministarstva spoljnih poslova Zaharova i ruski ambasador u Bratislavi Igor Bračikov .

Fico je ranije bio čest kritičar NATO i zapadne politike prema Ukrajini. On je napomenuo da snabdevanje Kijeva oružjem nije odgovarajuće rešenje, a sredstva koja su za to izdvojena su bačena. Pored toga, on je izvestio da Slovačka neće ratifikovati dokumente o prijemu Ukrajine u NATO .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Samo danas besplatan ulaz na bazene!
Kuća časti

Samo danas besplatan ulaz na bazene!

Kupališna sezona na bazenima kragujevačkog Sportsko-privrednog društva Radnički d.o.o. zvanično će biti otvorena u četvrtak 20. juna, a svi posetioci bazena prvog dana imaće besplatan ulaz i mogućnost besplatnog korišćenja suncobrana i ležaljki.

20.06.2024

07:50