• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

24.05.2024

17:30

Putin dva sata razgovarao s Lukašenkom! Sa njim su u Minsku Lavrov, Belousov, Zapad strepi zbog dogovora Rusije i Belorusije!

EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Vesti

Putin dva sata razgovarao s Lukašenkom! Sa njim su u Minsku Lavrov, Belousov, Zapad strepi zbog dogovora Rusije i Belorusije!

Podeli vest

Predsednici Rusije i Belorusije Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko održali su razgovore u uskom formatu u Minsku. Razgovori su trajali dva sata, a Putin je na samom početku susreta izjavio da između Rusije i Belorusije ne postoje nikakva nerešena pitanja po brojnim pravcima.

- Pred dolazak su me izvestili da po brojnim pitanjima imamo mnogo zajedničkih projekata. Generalno gledano, prema mom mišljenju, u tim pravcima nemamo nikakvih nerešenih pitanja - rekao je Putin.

Lukašenko je poručio da će sa Putinom detaljno razgovarati o pitanjima ekonomske saradnje, a takođe, velika pažnja će biti posvećena i bezbednosnim pitanjima.

Sastanak je održan u Palati nezavisnosti u Minsku, u ruskoj delegaciji su pored Putina, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, prvi vice-premijer Denis Manturov, vice-premijer Aleksandar Novak, pomoćnik ruskog lidera Jurij Ušakov i ministar odbrane Andrej Belousov.

 


Sledi sastanak na kojem će učestvovati i delegacije dve zemlje.

Podsetimo, Putin boravi u dvodnevnoj poseti Minsku, a pre sastanka odao je počast sećanju na stradale u Velikom otadžbinskom ratu, javlja dopisnik Sputnjika.

On je položio venac na spomenik Pobede u Minsku
Predsednik je, u pratnji počasne garde, pognuo glavu u znak poštovanja prema sovjetskim vojnicima.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija