• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

25.05.2024

21:27

Iščenko Moskvi savetuje oprez, Ukrajinci u Harkovu ponavljaju trik iz Bahmuta! Tako su se zaglavile ruske trupe

Tanjug/AP

Vesti

Iščenko Moskvi savetuje oprez, Ukrajinci u Harkovu ponavljaju trik iz Bahmuta! Tako su se zaglavile ruske trupe

Podeli vest

Politikolog, istoričar, publicista i bivši ukrajinski diplomata, Rostislav Iščenko, prokomentarisao je situaciju na severu Ukrajine, gde su ruske trupe počele da pritiskaju odbranu Oružanih snaga Ukrajine, koje, kako se navodi, gotovo da nemaju utvrđenja.

- Ne bih žurio da pričam o tome da tamo nema utvrđenja. Već sada je jasno da će proboj Oružanih snaga Rusije na sever (u Harkovsku oblast) biti težak - smatra Iščenko.

On je podsetio, da Kijev već danas baca mobilisane vojnike na Harkov pravo iz kamiona, začepljujući sve rupe u odbrani telima.

- Izgleda da svi odustaju, izgleda da nemaju nikakvih utvrđenja, ali ni ruske oružane snage ne napreduju. Situacija tamo nije tako dobra, pošto Zelenski i njegovi "zapadni prijatelji" još uvek imaju pri ruci dovoljnu količinu demografskog materijala. Odlučili su da sve što se kretalo bace na front. Princip je sledeći, ti ljudi ionako nisu potrebni, oni su suvišni. Ako prežive, preživeće, a ako umru, onda bar da budu od neke koristi. Ruski tenkovi će zastati na njima - otkriva plan Ukrajine i Zapada, Iščenko.

Foto: Reuters

Tokom bahmutske bitke

Ekspert skreće pažnju na poruke sa fronta, gde postoje informacije o rasprostranjenom prebacivanju ukrajinskih pojačanja.

- To su uglavnom neprofesionalne trupe. Tri-četiri dana i Ukrajinac je na frontu, šest-sedam dana i već je mrtav. Ovo smo već videli u Bahmutu (Artjomovsk). Setite se koliko je vremena trebalo da se probijemo tamo. Ukrajinci su svojim leševima jednostavno zatrpali ruske snage. Sada, u blizini Harkova, pokušavaju da ponove isti trik - kaže stručnjak.

On je napomenuo, da na ovaj način Kijev planira da dobije na vremenu, zadrži profesionalne trupe, kao i da moli za više oružja, i čeka da strane legije uđu na njegovu teritoriju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija