• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.05.2024

11:53

Hitno! Nema više ograničenja za NATO oružje! Poljska dozvolila upotrebu za udare na Rusiju i van zone sukoba!

APphoto

Vesti

Hitno! Nema više ograničenja za NATO oružje! Poljska dozvolila upotrebu za udare na Rusiju i van zone sukoba!

Podeli vest

Poljska je dozvolila Ukrajini da koristi oružje koje joj je isporučila, za napad na ciljeve u Ruskoj Federaciji i van zone sukoba, izjavio je zamenik ministra odbrane te zemlje Cezari Tomčik.

- Nema takvih ograničenja za poljsko oružje koje isporučujemo Ukrajini - rekao je Tomčik za radio "Zet". Prema njegovim rečima, Varšava priprema 45. paket vojne pomoći Ukrajini.

Tomčik je procenio njen ukupan obim poslednjih godina na 15-20 milijardi zlota (3,75-5 milijardi dolara).

Foto: EPA/Darek Delmanowicz

Poljski vojnici

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron najavio da je potrebno dozvoliti napade na vojne ciljeve na ruskoj teritoriji.

Zauzvrat, Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće, rekao je da Sjedinjene Američke Države ne podržavaju želju ukrajinskih vlasti da upotrebe oružje koje isporučuje Zapad za napad na Rusiju.

Naime, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pozvao je saveznike da povuku zabranu Ukrajini da koristi oružje Alijanse u napadima na vojne ciljeve na teritoriji Ruske Federacije.

Foto: Reuters

Stoltenberg

- Sada kada se vode mnoge borbe u Harkovu, blizu granice, uskraćivanje mogućnosti Ukrajini da koristi ovo oružje protiv legitimnih vojnih ciljeva na ruskoj teritoriji im otežava odbranu - rekao je on u intervjuu za "Ekonomist".

List navodi da je Stoltenbergova jasna meta, bila politika koju vodi predsednik SAD Džozef Bajden, a kojom on određuje ciljeve koje Ukrajina može da napadne američkim naoružanjem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!
EURO 2024

Drulović poručuje: Nema većeg motiva od ovakve utakmice!

Fudbaleri Srbije u utorak (21.00) u Minhenu igraju protiv Danske i potrebna im je pobeda kako bi se plasirali u osminu finala na Evropskom šampionatu u Nemačkoj. Selektor mlade reprezentacije i nekadašnji Piksijev pomoćnik Ljubinko Drulović ističe da neće biti lako, ali da ne sumnja u želju i motiv kod "orlova" da dođu do pozitivnog rezultata.

24.06.2024

14:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija