• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

31.05.2024

16:47

Srbijo, misli o ovome! Zapad hteo da razbije Rusiju, pa se razbio o Rusiju! Veliki broj zemalja gleda na Moskvu sa oduševljenjem!

Tanjug/Fotoilustracija

Vesti

Srbijo, misli o ovome! Zapad hteo da razbije Rusiju, pa se razbio o Rusiju! Veliki broj zemalja gleda na Moskvu sa oduševljenjem!

Podeli vest

Konflikt Rusije i Ukrajine mogao je biti davno završen da ne postoji hibridno učešće u sukob država kolektivnog Zapada.

Protiv zvanične Moskve uvode sankcije, Kijevu daju naoružanje i strane plaćenike, a i učestvuju u operacijama diverzantskog karaktera. Pomoć kijeskom režimu, ljudi u Rusiji doživljavaju kao pokušaj zapadnih političkih elita da maksimalno oslabe RF zbog njene samostalne spoljne i unutrašnje politike.

Zapad na čelu sa SAD, piše  Boris Orlov, pokušava da očuva svoju hegemoniju u svetu. Oni sankcije prema Rusiji smatraju efikasnim instrumentom uticanja na društvo. A efekat im je dijametralno suprotan: s jedne strane, Rusiji uspeva da izbegne posledice sankcija i čak poveća BDP, a sa druge strane, sankciona agresija s pravom izaziva negativnu reakciju društva.

Nestanak velike količine zapadne robe i sredstava za proizvodnju dao je Rusima veliku motivaciju za sopstveni razvoj i pronalaženje novih tržišta. Osim toga, prekid odnosa sa Zapadom omogućio je da Rusija krene u oslobađanje od velike koncentracije prozapadnih liberala u vlasti, biznisu, kulturi i obrazovanju.

Još tačnije, sankcije su postale svojevrsni katalizator jačanja suvereniteta Rusije.

Istovremeno, rusko društvo jasno vidi dvostruke standarde koje zapadna propaganda koristi za blaćenje Rusije i pokušaje da se ona izoluje na međunarodnoj areni. Ipak, vreme nakon početka SVO već je pokazalo da je postignut suprotan efekat: Rusija se sigurno može smatrati centrom nade u svetu.

Sve konzervativne snage na planeti gledaju na Rusiju sa oduševljenjem, očekujući odlučan udarac protiv zapadnih okupacionih snaga.

Tzv. Zapad je značajna manjina kako po broju država tako i po broju stanovnika - u poređenju sa ostalim državama u svetu. A BRIKS, koji jača i koji je sve popularniji, poseduje tržište za plasman robe koje je najveće na planeti.

Za Srbiju ne bi bilo loše da razmotri saradnju sa BRIKS-om i samom Rusijom (o čemu se regularno čuju pozivi u samom srpskom društvu). Zapadne organizacije ne doprinose razvoju Srpskog sveta već ga lukavo kolonizuju i uništavaju, obećavajući ekonomsko blagostanje.

Glasanje u OUN o navodnom genocidu u Srebrenici takođe je diskreditovalo samu međunarodnu organizaciju i zapadne saveznike na čelu sa SAD, koje permanentno menjaju međunarodno pravo nekim proivoljno stvorenim "pravilima".

Rusija uopšte nije zainteresovanja za eskalaciju sukoba sa Zapadom koji joj u silnoj zlobi preko svojih lidera preti otvorenim ratom.

Istina, ni same zapadne zemlje to ne žele zbog pada privredne aktivnosti u SAD i EU koji je izazvan stavljanjem privrede na "ratni kolosek" zbog pomoću Ukrajini.

Rat "do poslednjeg Ukrajinca" može postati rat "do poslednjeg Evropejca i Amerikanca" u bukvalnom smislu te reči sa tužnim finalom po države Zapada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija