• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.06.2024

12:29

KORAK DO APOKALIPSE! Britanci otkrili sledeći potez NATO: Planovi su spremni!

Reuters/AP/pixabaay

Vesti

KORAK DO APOKALIPSE! Britanci otkrili sledeći potez NATO: Planovi su spremni!

Podeli vest

Zemlje NATO rade na „kopnenim koridorima" u cilju brzog prebacivanja američkih snaga u Evropu u slučaju direktnog sukoba sa Rusijom, objavio je britanski list „Telegraf", pozivajući se na izvore.

- NATO radi na mnogobrojnim 'kopnenim koridorima' kako bi brzo prebacio američke vojnike i oklopnu tehniku na liniju fronta u slučaju velikog kopnenog rata protiv Rusije u Evropi - piše list.

Prema rečima izvora lista, pretpostavlja se da će se američka vojska iskrcati u jednoj od pet od ranije određenih luka i da će se dalje kretati pripremljenim logističkim putevima.

„Telegraf" takođe ističe da aktuelni planovi NATO predviđaju iskrcavanje američkih snaga u Holandiji, odakle će železnicom biti prebačeni preko Nemačke u Poljsku. U Alijansi, međutim, takođe planiraju da angažuju luke u Norveškoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj, Švedskoj, Finskoj i baltičkim zemljama.

Naglašava se da u okviru formiranih transportnih koridora vojska može da se kreće bez „uobičajenih nametnutih ograničenja".

Foto: Reuters

 

Kako je „Telegrafu" saopštio šef Združene komande za evropsku logistiku NATO general-potpukovnik Aleksandar Solfrank, iskustvo ukrajinskog sukoba je pokazalo da velike logističke baze „kao u Iranu i Avganistanu", više nisu aktuelne, jer bi u slučaju sukoba bile brzo uništene.

Novi plan je pripremljen uz uzimanje u obzir sličnih rizika i predviđa formiranje „stabilnih" logističkih lanaca, zaključio je Solfrank.

Podsetimo, ranije je i predsednik Rusije Vladimir Putin govorio da izjave o navodim planovima da posle Ukrajine napadne Evropu predstavljaju potpunu glupost.

Prema njegovim rečima, američki sateliti se „plaše velike, jake Rusije", iako to rade uzalud, jer Rusija nema agresivne namere, a priče da će Rusija da napadne Poljsku, baltičke zemlje i Češku su gluposti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga
Politika

Važni sastanci za Srbiju! Predsednik Vučić sutra u Briselu sa zvanilnicima EU i na novoj rundi dijaloga

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje će se odvojeno sastati sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

25.06.2024

20:34

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja
Saopštenje za medije

Kostin instruktor pucanja osuđen na robiju! Lagao da dečak ubica nije pucao iz pištolja

Nakon što je na glavnom pretresu pred Višim sudom u Beogradu 21. juna 2024. godine u svojoj odbrani dobrovoljno opozvao lažan iskaz, Više javno tužilaštvo u Beogradu zaključilo je sporazum o priznanju krivičnog dela sa okrivljenim Ratkom Ivanovićem, predsednikom i odgovornim licem sportskog kluba "Partizan practical Shooting" prema kojem je on priznao da je lažno svedočio prilikom ispitivanja u tužilaštvu 14. jula 2023. godine u istrazi koja se pred ovim tužilaštvom vodila protiv okrivljenog Vladimira Kecmanovića zbog krivičnog dela Teška dela protiv opšte sigurnosti.

25.06.2024

12:55

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija