• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.06.2024

06:00

Nije dobro! Bajden gura Putina u rat sa još jednom zemljom! NATO u pripravnositi, oficiri rade punom parom, ako krene...

Shutterstock/Reuters

Vesti

Nije dobro! Bajden gura Putina u rat sa još jednom zemljom! NATO u pripravnositi, oficiri rade punom parom, ako krene...

Podeli vest

Američke vlasti, na čelu sa predsednikom Džoom Bajdenom, žele da isprovociraju Rusiju da napadne Poljsku. To je na „Jutjub“ kanalu „Judging Freedom“ izjavio bivši oficir američke vojne obaveštajne službe, Toni Šafer.

- Bajdenova administracija želi da oni (Rusija) napadnu Poljsku. Ali Rusi to neće učiniti - rekao je on.

U Poljskoj i Rumuniji, primetio je Šafer, stotine oficira NATO-a rade na pomoći Oružanim snagama Ukrajine. SAD su, dozvoljavajući Ukrajini da izvrši udare na rusku teritoriju, efektivno primorale Moskvu da smatra vojna postrojenja u ovim zemljama kao legitimne mete.

Zapad se nadao da „sve što se dešava u Ukrajini ostaje u Ukrajini“. Međutim, sada su SAD i neke zemlje članice NATO-a odlučile da promene situaciju, smatra ekspert.

Šafer je ranije izjavio da su Sjedinjene Države, dozvoljavajući Ukrajini da napadne rusku teritoriju američkim oružjem, pružile Moskvi priliku da uzvrati.

Međutim, naglasio je bivši obaveštajac, ruski predsednik Vladimir Putin veoma mudro reaguje na zapadne provokacije i povlači jasne granice svojih crvenih linija.

Nekoliko dana ranije, Bajden je dao zeleno svetlo kijevskim vlastima da izvrše udare američkim oružjem po ciljevima na ruskim teritorijama. Ova odluka je vezana za probleme ukrajinskih oružanih snaga na harkovskom pravcu.

Vladimir Putin je izjavio, da napadi na Rusku Federaciju uz učešće zapadnih zemalja, znače njihov direktan rat protiv Rusije, Moskva će reagovati.

„Na kraju, ako vidimo da se ove zemlje uvlače u rat protiv nas – a to je njihovo direktno učešće u ratu protiv Ruske Federacije – onda zadržavamo pravo da postupimo na sličan način“, rekao je šef države.

Ruski lider je takođe posebno istakao da NATO mora da bude svestan „sa čime se igra“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)
Politika

Vesić otvorio hangar avio kompanije "Prince Aviation" (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić otvorio je večeras hangar avio kompanije "Prince Aviation" uz poruku da je to važno za razvoj srpskog vazduhoplovstva i avio industrije, a događaju je između ostalih prisustvovao ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil.

27.09.2024

22:40

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija