• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Strana.ua

13.06.2024

12:49

Ovo je bilo ključno! Stoltenberg odao priznanje Rusima, tačno su znali kako da iskoriste Kinu za nastavak rata u Ukrajini!

Shutterstock

Vesti

Ovo je bilo ključno! Stoltenberg odao priznanje Rusima, tačno su znali kako da iskoriste Kinu za nastavak rata u Ukrajini!

Podeli vest

Rusija je prošle godine kupila od Kine 90% čipova koji su ključni za proizvodnju oružja, što joj je omogućilo da nastavi svoj rat u Ukrajini, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg pred sastanak sa ministrima odbrane zemalja Alijanse u Briselu.

- Vidimo da Kina sada igra ključnu ulogu u omogućavanju ili podršci ruskom ratu u Ukrajini. 90 odsto mikroelektronike koju je Rusija uvezla prošle godine dolazi iz Kine. To su predmeti, elektronska oprema, koja je ključna za proizvodnju projektila, bombi i borbeni tenkovi, korišćeni u agresivnom ratu Rusije protiv Ukrajine - rekao je Stoltenberg.

Dan ranije Blumberg je izvestio da će SAD proširiti sankcije kako bi ograničile prodaju čipova i druge robe za vojne potrebe Ruskoj Federaciji, pre svega iz Kine.

Foto: Reuters

Stoltenberg: Rusija je prošle godine kupila 90% čipova iz Kine kako bi nastavila da ratuje u Ukrajini

Takođe, predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izvestio je da Ukrajina ima informacije o kineskoj pomoći vojnim naporima Ruske Federacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija